Ege Postası
Geri

Mahzuni sevdalıları Foça'da buluştu

Türk Halk Müziği’nin Büyük Usta'sı Foça’da saygıyla anıldı...
Mahzuni sevdalıları Foça'da buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Mayıs 2015 Pazartesi 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Büyük Usta Aşık Mahsuni Şerif’in vefatının yıldönümünde anma konseri verdi.
Şef Atabey Aydın yönetiminde hazırlanan Aşık Mahsuni Şerif’i anma konseri, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konser öncesinde, Aşık Mahsuni Şerif’i daha yakından tanıtmayı amaçlayan kısa bir belgesel sunumu yapıldı.
Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’na teşekkür çiçeği veren Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Bu akşam, Büyük Ozanımız Aşık Mahsuni Şerif’i andığımız çok önemli bir akşam. Üstadımız çok önemli ve zor günler geçirdi. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bir deyişi var; “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir !" Bunu asla unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Onun ilke ve inkılapları bizler için çok önemli. Bu anlamda da biz Foça Belediyesi olarak, Türk Halk Müziği Koromuz ve çok kıymetli Hocamız Atabey Aydın, saz üstadlarımız ve çok değerli koristlerimizle birlikte sanatsal çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Bundan sonraki süreçte de böyle etkinliklerimiz, çok değerli üstatlarımızı anma günlerimiz olacaktır” dedi.
Çok sayıda Türkü Dostunun yer aldığı konser gecesine,  Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile Çanakkale Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ve eşleri de katıldı.


Konserin sunum konuşmasında Aşık Mahsuni Şerif için; “Anadolu Ozanları, yaşadıkları dönemdeki toplumsal olayları, sevdaları, kederleri, yoksulluğu, savaşı ve barışı saz ve sözlerine yansıtan birer tarih kitabı gibidirler. 17 Mayıs 2002 yılında aramızdan ayrılan Mahsuni Şerif’de Cumhuriyet Dönemi’nin önemli bir kitabıdır. Haksızlığa karşı durmuş, soygunculara, “Yuh!” demiş, işçinin ve emekçinin sorunlarını dile getirmiş, “Benim söylediklerim ne ise, Ben O’yum!” demiş, yarattığı bütün eserlerin arkasında durmuştur. Madencilerin yaşadıkları sıkıntıları, yıllar önce görmüş; “Yeryüzünde sevda güzel, derinlerden selam eder, Bu dünyadan kömür gider, Duman gelir madenciler. Der Mahsuni kuyu dardır, Bize kolay ona zordur. Bir onurlu alın teri vardır, Bunu bilir madenciler...” türküsünü yazarak, madenlerde üç kuruş için zor koşullarda çalışan kömür karalarının sesi olmuştur” denildi.

“Ağlasam Mı”, “Tükendim”, “Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın” ve “Bir Meclise Mihman Oldum” isimli eserler ile başlayan ve yaklaşık bir buçuk saat süren konser boyunca; Aşık Mahsuni Şerif’in, herkesin kendinden biraz izler bulduğu birbirinden değerli eserleri seslendirildi.
Finalde seslendirilen “Çeşm-i Siyahım” isimli büyük esere, tüm salon eşlik etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası