Ege Postası
Geri

Malatya Valisi Şahin: 3. OSB kurulması başarının göstergesidir

Malatya Valisi Vasip Şahin, 2. Organize Sanayi BölgeSİ'nin dolduğunu ve 3. Organize Sanayi BölgeSİ'ne ihtiyacın bulunduğunu belirterek “3. Organize Sanayi Bölgesi'ne olan ihtiyaç ne kadar çok çalıştığımızın ve başarılı olduğumuzun...
Malatya Valisi Şahin: 3. OSB kurulması başarının göstergesidir
Haberler / Ekonomi
25 Haziran 2013 Salı 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya Valisi Vasip Şahin, 2. Organize Sanayi BölgeSİ'nin dolduğunu ve 3. Organize Sanayi BölgeSİ'ne ihtiyacın bulunduğunu belirterek “3. Organize Sanayi Bölgesi'ne olan ihtiyaç ne kadar çok çalıştığımızın ve başarılı olduğumuzun göstergesidir.” dedi.

Malatya 2. Organize Sanayiciler ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen 2. Organize Sanayi Bögesi'ni (OSB) Tanıtma ve Dayanışma toplantısı işadamlarını bir araya getirdi. Ramada Altın Kayısı Otel'deki toplantıya çok sayıda işadamıyla kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı. Malatya Valisi Vasip Şahin toplantıda yaptığı konuşmada, Malatya'da 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin dolduğunu, ilde 3. OSB’nin kurulduğunu belirtti.

    3. Organize Sanayi Bölgesi'ne olan ihtiyacın ne kadar çok çalışıldığı ve başarılı olunduğunun göstergesi olduğunu vurgulayan Şahin, “Malatya'nın 2023 vizyonunda ihracat hedefi 4-5 milyar dolar olmalı. Eğer biz pazarlamamızı iyi yaparsak uzaklık avantajınız olur, yapamazsak yakın dediğimiz avantaj olmaktan çıkar. Bütün avantaj ve dezavantajlar bir kenarda durup bizim nasıl hareket edeceğimize göre şekilleneceklerdir. Organize Sanayi Bölgesinde bazı parseller işadamlarına tahsis edildi. Ancak üzerine herhangi bir teşebbüs yapılmadı. Bu parseller üzerinde en kısa zamanda bir teşebbüs yapılmaması durumda parseller sahiplerinden alınıp başka işadamlarına verilecek.” diye konuştu.

    Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan yatırımlarla Malatya'nın daha da gelişeceğini ifade etti. Sanayinin gelişmesinin hem kültürel hem sosyal hem de eğitimin gelişmesi anlamında önemli olduğunu söyleyen Çakır, birlikte hareket edilerek tüm sorunların aşılabileceğini ifade etti.

    Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise imkansızlıklar içerisinde kurulan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde doluluk oranının yüzde 100'ü bulduğunu kaydetti.

    2. OSİAD Dernek Başkanı Burhan Lüleci ise 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımcıların daha iyi üretim yapması için bir dizi projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

    Konuşmaların ardından başarılı işadamlarına plaket verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası