Ege Postası
Geri

Malatya'da 5,2 büyüklüğündeki depremde panik anları kameraya yansıdı

AFAD, saat 16.04'te Malatya'da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. Deprem çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı açıklamada, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur" ifadelerini kullandı
Malatya'da 5,2 büyüklüğündeki depremde panik anları kameraya yansıdı
Haberler / Güncel
25 Ocak 2024 Perşembe 16:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5,2 deprem oldu. Saat 16.04'te gerçekleşen sarsıntı 13.93 kilometre derinlikte meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 5.3, derinliğini ise 6.7 kilometre olarak açıkladı.

 

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Malatya'da meydana gelen deprem, Malatya'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Yurttaşlar panikle kendilerini dışarı attı. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilirken ekiplerin saha tarama çalışmaları sürüyor.

AFAD: EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDEDİR

AFAD sitesinde yeni bir açıklamaya daha yer verdi;

''Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde saat 16.04’te meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.''

VALİ YAZICI: TAKİP EDİYORUZ

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yaşanan depremle ilgili, "Şu ana kadar 112'ye bildirilen olumsuzluk yok. Takip ediyoruz, sahadaki çalışmalarımız devam ediyor. Ağır hasarlı binalardan lütfen vatandaşlarımız uzak dursunlar. Kısa süreli kullanıma açıyorlar bazen, bu tür depremlerde ağır hasarlı binalarda olumsuzluklar olabilir. Uzak durmakta fayda var. Ağır hasarlı binaların kullanıma açılması söz konusu olamaz. Açılan davalar doğrultusunda sonuçlanana kadar yıkmıyoruz onun dışında il merkezinde yıkımları tamamladık." dedi.

YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, meydana gelen 5.2 büyüklüğünde deprem nedeniyle olumsuz bir durum olmadığını duyurdu. Yerlikaya’nın bugün X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

BAKAN KOCA: OLUMSUZ ÇAĞRI ALINMADIĞINI BİLDİRDİLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"16.04’te Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Ekiplerimiz depremin hissedildiği fakat olumsuz çağrı alınmadığını bildirdiler. Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında. Geçmiş olsun Malatya."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası