Ege Postası
Geri

Malatya'da 77 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Hatay Sitesi enkazından 77 saat sonra Meral Nakir isimli vatandaş, Köpük isimli köpek sayesinde enkazdan sağ olarak kurtarıldı.
Malatya'da 77 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı!
Haberler / Güncel
9 Şubat 2023 Perşembe 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve Türkiye'nin 10 ilinde yıkıma neden olan 6 Şubat’taki iki ayrı depremin ardından Malatya’da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 58 yaşındaki Meral Nakir isimli vatandaş, Malatya’daki Hatay Sitesi enkazında AFAD ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında Van AFAD ekibinin köpeği Köpük tarafından yeri tespit edilerek kurtarıldı. 

"KÖPEĞİMİZ BİZE MUCİZEYİ YARATTI"

Kurtarma çalışmalarında yer alan AFAD görevlisi Niyazi Özbek kurtarma çalışması hakkında şu bilgileri verdi:

"Köpeğimizi buraya yönlendirdim orada tepkisini verdi. Bütün ekipleri oraya sevk ettik. Türk Silahlı Kuvvetleri ve AFAD titiz bir çalışma yapıp dört kat aşağıdan, çok zorlu bir yerden 72 (77) saat sonra bulmamıza vesile oldu. Burada saniyelerle uğraştığımız için köpeğimiz bize mucizeyi yarattı. Bu enkazda dört başka bir enkazda da iki vatandaşımızın bulunmasına vesile oldu. Golden Retreiver, 4 yaşında Köpük isimli köpeğimiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası