Ege Postası
Geri

Malatya'da ne oluyor? Saatler içinde 3. deprem!

AFAD, saat 16.39'da merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Bu depremin ardından saat 16.40'da 4.5 büyüklüğünde, saat 18.18'de 4.2 büyüklüğünde depremler gerçekleşti.
Malatya'da ne oluyor? Saatler içinde 3. deprem!
Haberler / Güncel
12 Ağustos 2023 Cumartesi 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Malatya’da bir dakika arayla Richter ölçeğine göre 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Saat 18.18'de de 4.2 büyüklüğünde 3. deprem oldu. Depremlerde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alınan bilgiye göre; saat 16.39’da merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem oldu.

Bu depremden bir dakika sonra, yine aynı bölge, bu kez 4.5 büyüklüğündeki ikinci bir depremle sallandı.

Yeşilyurt’ta saat 18.18’de 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

İlk depremin derinliği 6,35, ikinci depremin derinliği 7, üçüncü depremin derinliği ise 9.1 kilometre olarak ölçüldü.

Malatya’nın yanı sıra çevre illerden de hissedilen depremler, kısa süreli paniğe neden oldu. Depremlerde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya, önceki akşam da 5.3 büyüklüğünde depremle sallanmıştı.

Bakan Koca: Olumsuzluk yaşanmamış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı.

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Saat 16.39’da meydana gelen Malatya Yeşilyurt merkezli 4.8 büyüklüğündeki deprem sonucunda sağlık açısından bilinen bir olumsuzluk yaşanmamış, Malatya ve Kahramanmaraş İl Ambulans Servisi Başhekimliklerine çağrı olmamıştır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

"Olumsuz durum bulunmuyor"

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Malatya ilimiz Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39'da 4,8, saat 16.40'ta 4,5 olmak üzere peş peşe iki deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Malatyalı hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimizi sunarım."

"6 Şubat depreminin artçısı"

Depremle ilgili Prof. Dr. Ahmet Ercan Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Ercan, "4,9 büyüklüğünde 5 km odakta olan deprem 8 indeki M5,3 un artışı değildir. Yeni bir yırtılma olabilir. 6 Şubat depreminin artçısıdır" dedi.

Önceki akşam 5.3 büyüklüğünde depremle sallandı

​Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya, önceki akşam da 5.3 büyüklüğünde depremle sallanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası