Ege Postası
Geri

Malililer istikrar için 2. kez oy kullandı

Yaklaşık iki yıldır iç kaoslarla boğuşan Batı Afrika ülkesi Mali’de halk bugün devlet başkanı seçmek için seçim merkezlerine koştu.Geçtiğimiz 28 Temmuz’da birinci turu yapılan seçimlerin bugün ikinci turu yapıldı. Yarı başkanlık...
Malililer istikrar için 2. kez oy kullandı
Haberler / Dünya
11 Ağustos 2013 Pazar 20:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yaklaşık iki yıldır iç kaoslarla boğuşan Batı Afrika ülkesi Mali’de halk bugün devlet başkanı seçmek için seçim merkezlerine koştu.

Geçtiğimiz 28 Temmuz’da birinci turu yapılan seçimlerin bugün ikinci turu yapıldı. Yarı başkanlık sisteminin uygulandığı ülkede, halk sabah saatlerinden itibaren oy kullanma merkezlerine gitti. İlk turda olduğu gibi sorunsuz bir seçim günü olduğu duyuruldu.

Mali Yerel Yönetimler Bakanlığı rakamlarına göre ülkede 6,9 milyon seçmen bulunuyor. Bir önceki turda yüzde 48 katılım gerçekleşmişti. 27 aday arasından hiçbir aday yüzde 50 barajını aşamamış ve ilk iki sırayı alan adaylar birbirlerine rakip olarak bugün yarıştı.

İlk turda yüzde 39 oranında oy alan İbrahim Ebubekir Keita ve yüzde 19 oranında oy alan İsmail Cisse’den birisi müstakbel devlet başkanı olacak.

Öte yandan Birleşmiş Milletler, Batı Afrika Birliği ve Avrupa Birliği gözlemcileri seçimleri yakından takip etti. Daha önce olumlu görüşlerini açıklamışlardı. Bu turda da yine olumlu görüşlerin hakim olduğu yorumları yapılıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası