Ege Postası
Geri

Mamak çöplüğü orkidelerle süslendi

Ankara Mamak çöplüğü açan rengarenk orkidelerle süslendi. Çoğunluğu beyaz olmak üzere, mor, bordo ve değişik renklerin oluşturduğu birbirinden farklı desen ve yapıları ile orkideler, çöplüğün yeni simgesi olmaya aday.Mamak çöplüğüne...
Mamak çöplüğü orkidelerle süslendi
Haberler / Güncel
7 Mayıs 2013 Salı 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Mamak çöplüğü açan rengarenk orkidelerle süslendi. Çoğunluğu beyaz olmak üzere, mor, bordo ve değişik renklerin oluşturduğu birbirinden farklı desen ve yapıları ile orkideler, çöplüğün yeni simgesi olmaya aday.
Mamak çöplüğüne geçen yıl sonunda getirilen 1300 orkide fidesinin, sera içerisinde 300 metrekarelik bir alanda, özel bakımı ile başlayan çalışma, Ankaralı Orkide meraklıları için güzelliğe dönüştü.
Geçmişte olumsuzlukların kaynağı olarak bilinen çöplük, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı “Ankara Katı Atık Projesi” ile gelişmenin, güzelliklerin merkezi oldu.
Islah çalışmalarının ardından “Endüstri Parkı” kimliğine kavuşan bölge, ağaçlandırma seferberliği, seralarda yetiştirilen domates ve çilek gibi tarımsal faaliyetlerle oluşan olumlu imaj, özel olarak getirilen orkide fidelerinin açan çiçekleriyle zenginleşti.
Yoğun bir bakım aşaması ile serada çiçek açan orkide çiçeklerinin Ankaralılardan yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken yetkililer, gelen talep ve tecrübeleri doğrultusunda önümüzdeki aylarda Orkide çiçeği üretimine de geçmeyi planladıklarını söyledi.

-NARİN VE NAZLI YAPISIYLA ORKİDE-

Mamak Çöplüğü, çevre dostu “Endüstri Parkı” kimliği ile bölgedeki gelişimin odak noktası olarak şimdi de orkide meraklılarının uğrak bölgesi haline geldi.
Tropikal bir ortamda yaşayabilen, sıcağı seven, fakat doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında yaşamayan bu narin çiçek için serada özel koşullar hazırlandı.
Güneş ışınlarının engellendiği serada gece ve gündüz sıcaklık farkının 6 - 8 dereceden fazla olmadığı 20 – 26 dereceleri sağlandı, yüzde 80’lik nem oranı oluşturuldu.
Serada oluşturulan uygun koşullar ve titizlikle gerçekleştirilen bakımın ardından, değişik renk, desen ve yapılarda açan çiçekler Ankaralı Orkide meraklılarına uygun fiyatlarla sunuluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası