Ege Postası
Geri

Manavgat, 50 yıllık su sorununu çözdü

Antalya'nın Manavgat ilçesinin önümüzdeki 50 yıl içinde içme suyu sorunu olmayacak. Manavgat Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hazırladığı 'AB Destekli İçme Suyu Tesisleri Projesi' tamamlandı. 43 yıl önce...
Manavgat, 50 yıllık su sorununu çözdü
Haberler / Genel
27 Haziran 2013 Perşembe 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'nın Manavgat ilçesinin önümüzdeki 50 yıl içinde içme suyu sorunu olmayacak.

Manavgat Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hazırladığı 'AB Destekli İçme Suyu Tesisleri Projesi' tamamlandı. 43 yıl önce döşenen su boruları tamamen yenilenirken, tesis 2 Temmuz'da açılarak hizmete girecek.

Manavgat'ın içme suyu sorununa köklü neşter vuracak proje, 20 milyon 294 bin Euro'ya mal oldu. Geçen yıl ocak ayında başlanılan çalışmalar kapsamında 22,2 kilometre yeni içme suyu hattı döşendi. Proje kapsamında kanserojen madde içeren eski asbest boruları da içeren 41 kilometrelik hat iyileştirilmesi yapıldı. Su basımı için Ulukapı Sülek Tepesi'ne 10 bin metreküplük su deposu inşa edildi. 5 adet derin su kuyu pompası temin ve montajı ile 3 adet mevcut su kuyusunun da pompa değişimi yapıldı.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'ın önümüzdeki 50 yıl içinde içme suyu sorunu olmayacağını belirterek, "İlçe her yıl yüzde 7-8 oranında büyüyor. Proje öncesi hala 1970’lerde döşenen su hattı borularını kullanıyorduk.Dolayısı ile su kenti olan Manavgat'ta, evlerde su sorunu yaşanıyorduk. Manavgat'ın bir çok yerinde kanserojen borular kullanılıyordu. Bunların tamamı değiştirildi. Pompajlar, dev jeneratör sistemleri oluşturduk. Ve bütün sistem tamamlandı. Test dönemimizi de 2 Temmuz'a kadar tamamlayarak suyu vereceğiz. Bu sevinci birlikte yaşamak adına yeni yapılan 10 bin metreküplük su depomuzdaki 2 Temmuz'daki açılışımıza herkesi bekliyoruz." diye konuştu.

Sözen, açılış sonrası akşamda sanatçı Onur Akın'ın Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda konser vereceği bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası