Ege Postası
Geri

Manavgat HEM, cenaze yıkama kursu için kursiyer bulamıyor

Antalya Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü(HEM), cenaze yıkama ve defin kursu açmak için kursiyer arıyor. Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, yaptığı açıklamada, köylerde ve beldelerde cenaze yıkama ve defin işlemleri için kurs...
Manavgat HEM, cenaze yıkama kursu için kursiyer bulamıyor
Haberler / Genel
29 Haziran 2013 Cumartesi 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü(HEM), cenaze yıkama ve defin kursu açmak için kursiyer arıyor. Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, yaptığı açıklamada, köylerde ve beldelerde cenaze yıkama ve defin işlemleri için kurs açılması için talep gelmesine karşılık, kursiyer bulamadıklarını söyledi.
Halktan gelen yoğun talep üzerine Manavgat Müftülüğü ile birlikte 'Cenaze Yıkama ve Defin Kursu' açmak istediklerini belirten Geyikoğlu, kurs için başvuru yapılmadığı için 3 aydır kursu açamadıklarını kaydetti. Manavgat'ın 78 köyü ve 9 beldesi bulunduğunu ve köy muhtarlarının çoğu zaman köylerinde kadın cenaze yıkayıcı bulamamaktan dert yandığını anlatan Geyikoğlu, "Maalesef cenaze yıkama ve defin kursu için hem erkek hem kadın kursiyer bulamadık. Kursa katılmak istenmiyor. Herhalde ölümün yüzü soğuk olduğu için kursa kimse yanaşmıyor. Kurs için köylüler ve köy muhtarları talep ediyor ama; kursiyer bulamıyoruz. " diye konuştu.
Geyikoğlu, kursun gayesinin, cenaze yıkama ve kefenleme işlemlerinin, hurafe ve yanlış bilgilerden arındırılarak dini kurallara uygun öğretilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Geyikoğlu, kursiyer bulmaları halinde kurs açarak kursiyerlere, " Kursiyerlerimize cenaze ile ilgili temel kavramlar, ölmek üzere olan ve ölen kişiye neler yapılması gerektiği, cenaze yıkama, kefenleme, cenaze namazı ve duası konularında bilgiler verileceğini ve eğitim uygulamalı yapılacağını." ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası