Ege Postası
Geri

Manisa-İzmir seferleri zamlandı: İşte yeni fiyatlar!

Manisa Seyahat, artan akaryakıt fiyatları ve maliyetler nedeniyle bilet fiyatlarını yüzde 25 artırdı. Tam bilet 100 TL'den 125 TL'ye, öğrenci bileti ise 90 TL'den 110 TL'ye çıktı.
Manisa-İzmir seferleri zamlandı: İşte yeni fiyatlar!
Haberler / Ekonomi
7 Temmuz 2024 Pazar 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manisa ve İzmir arasında yıllardır tek ulaşım firması olarak yolcu taşıyan Manisa Seyahat, artan maliyetler nedeniyle bilet fiyatlarına yüzde 25 zam yaptı. Akaryakıt fiyatlarının 46 TL’yi bulması, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların maliyetlerini önemli ölçüde artırdı. Bu maliyet artışı, doğal olarak bilet fiyatlarına da yansıdı.

Manisa Seyahat bilet fiyatları

Manisa ve İzmir arasında yıllardır tek ulaşım firması olarak yolcu taşıyan Manisa Seyahat, bilet fiyatlarına yüzde 25 zam yaptı. Artan akaryakıt fiyatları ve Manisa’da toplu taşımaya gelen zammın ardından bilet fiyatlarında artışa giden Manisa Seyahat’te tam bilet 100 liradan 125 liraya, öğrenci bileti 90 liradan 110 liraya çıktı. En son zam 23 Mart 2024 tarihinde yapılmıştı.

Manisa-İzmir arasında kaçınılmaz zam

Son dönemde akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış, bu zam furyasının ana nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Yapılan zamlarla birlikte akaryakıt fiyatı 46 TL’yi bulurken taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların maliyetlerini önemli ölçüde artırdı ve kaçınılmaz olarak bilet fiyatlarına yansıdı.

Yolculardan bazıları hak veriyor bazıları eleştiriyor

Manisa Seyahat’in bilet fiyatlarına yaptığı zam, yolcular arasında farklı tepkilere yol açtı. Bazı yolcular, artan maliyetlerin farkında olduklarını ve zamların kaçınılmaz olduğunu kabul ederken, bazıları ise bu durumun ekonomik olarak kendilerini zorlayacağını belirtiyor. Özellikle öğrenciler, artan bilet fiyatlarının bütçelerini olumsuz etkileyeceğini ifade ediyor.

Akaryakıt fiyatlarının gelecekte nasıl bir seyir izleyeceği, taşımacılık sektöründeki maliyetlerin ve dolayısıyla bilet fiyatlarının ne yönde değişeceğini de belirleyecek. Uzmanlar, akaryakıt fiyatlarının düşmemesi durumunda, sektörde yeni zamların olacağını belirtiyor. Bu durum, hem taşımacılık firmalarını hem de yolcuları zorlamaya devam edecek gibi görünüyor. (Özkan Çelik/Manisa Kulis Haber)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası