Ege Postası
Geri

Manisa Tramvayı için çalışmalar başladı

Manisa için tramvay projesine giden ilk adım atıldı. Tramvay için kente ilk fizibiliteyi yapan Metro İstanbul heyeti ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, projenin hayata geçirilmesi için sözleşme imzaladı.
Manisa Tramvayı için çalışmalar başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Haziran 2024 Çarşamba 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'a giderek Metro İstanbul'a bir ziyaret gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, raylı sistem ve ulaşım gibi alanlarda incelemelerde bulundu. Zeyrek'in İstanbul'da gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Metro İstanbul heyeti Manisa'ya geldi. Tramvay Projesi için Manisa'da saha incelemesi yapan 5 kişilik uzman ekip, güzergah, durak, taşınacak yolcu ve maliyet fizibilitesi yaptı. Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gültekin ile ön sözleşmeyi imzaladı. İmzalanan sözleşme sonrası açıklamalarda bulunan Zeyrek, "Geçtiğimiz haftalarda ekibimle birlikte, raylı sistem ve ulaşım gibi alanlarda oldukça deneyimli bir şehir olan İstanbul'a ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulunmuştuk. Metro İstanbul yönetimi bizi ağırlamış ve bize kurumun çalışmaları, faaliyet alanları ve projelerini içeren bir sunum gerçekleştirmişti. Tecrübelerinden faydalanmak istediğimiz Metro İstanbul'un uzman heyetini Manisa'mızda ağırladık. Kıymetli misafirlerimiz şehrimizde bir fizibilite incelemesi yaptılar. Fizibilite çalışmalarının nihayetinde, uygulamaya geçmek için bir ön sözleşme imzaladık" ifadelerini kullandı.

ANADOLUDA İLK OLACAK RAYSIZ OTONOM TRAMVAY SİSTEMİ YAPILACAK

Projenin gerçekleşmesiyle Manisa'ya elektrikli, çevreci, yüksek teknolojilerle donatılmış, yüksek yolcu kapasiteli ve Türkiye'de ilk olacak yeni nesil elektrikli Raysız Tramvay (ART) araçlarının geleceği belirtildi. Geleneksel tramvay sistemleri için ray döşemesi gerekirken, ART sistemi için bu tür bir altyapıya ihtiyaç duyulmadığı bildirildi. Ray hattının döşenmesi, bakımı ve onarımı geleneksel tramvay sistemlerinde maliyet gerektirirken, ART sistemi ile bu maliyetlerden tasarruf edildiği ifade edildi. ART aracının 100 bin kilometrede 2,5 milyon lira yakıt tasarrufu sağladığı belirtildi.

ART sisteminin hayata geçmesi ile birlikte araç başına yıllık yaklaşık 300 ton karbondioksit salınımının önüne geçmeyi planlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, hem çevreyi hem de belediye bütçesini korumayı hedefliyor. Ayrıca 420 yolcu kapasiteli ART'ın sessiz çalışarak, kentteki gürültü kirliliğinin de önüne geçeceği ifade edildi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası