Ege Postası
Geri

Manisa'da 4,8 büyüklüğünde deprem! İzmir'de de hissedildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Manisa'nın yanı sıra İzmir ve çevre illerden de hissedilen depremde herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Öte yandan deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür, açıklama yaptı. Görür, fay hatlarına dikkat çekerek hasarlı binalardan uzak durulması uyarısında bulundu.
Manisa'da 4,8 büyüklüğünde deprem! İzmir'de de hissedildi!
Haberler / Ege
25 Haziran 2024 Salı 01:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 01.36’da merkez üssü Manisa'nın Soma ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin 10.24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Manisa kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra başta İzmir olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Depremin hasar ve can kaybına neden olup olmadığının belirlenmesi için saha çalışması başlatıldı.

AFAD, Soma ilçesindeki 4,8 depremin ardından yine merkez üssü Soma ilçesi olan 3,1 büyüklüğünde artçı bir sarsıntının daha meydana geldiğini açıkladı.

Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 5.00 olarak duyurdu.

MANİSA VALİSİ ENVER ÜNLÜ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BİLDİRİLMEDİ

Manisa Valisi Enver Ünlü, sosyal medya hesabından depremle ilgili açıklama yaptı. Ünlü açıklamasında, "Merkez üssü  Soma Büyükışıklar mahallemiz olan saat 01:36 da meydana gelen 4,8 şiddetindeki depremde herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi, ekiplerimiz tarafından sahada gerekli kontroller yapılmaktadır. Geçmiş olsun." dedi.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Paniğe neden olan depremle ilgili Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama geldi. Fay hatlarını işaret eden Görür, değerlendirmesinde hasarlı binalardan uzak durulması uyarısında bulundu.

Görür'ün açıklamaları şöyle:

“Büyükışıklar-Soma/Manisa arasında 5,0 büyüklükte deprem oldu. Deprem Soma-Kirk ağaç Fay zonunun kuzeyinde ve Büyükışıklar-Savastepe arasında. Muhtemelen bu yörede yer alan ve Büyükışıklara doğru uzanan KD-GB uzanımlı kısa fayların devamında. Hasarlı binalardan uzak durunuz.” (DHA / Haber Merkezi)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası