Ege Postası
Geri

Manisa'da geri dönüşüm tesisinde yangın! Dumanlar İzmir'e ulaştı

Manisa'da, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir fabrikada çıkan yangına itfaiye ekipleri yerden, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de havadan müdahale ediyor. Can kaybı ve yaralının olmadığı yangını yerinde inceleyen Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ekiplerin yangını kontrol altına almaya ve diğer fabrikalara sıçramasını engellemeye çalıştıklarını söyledi. Öte yandan yangının kara dumanları İzmir’i de kapladı...
Manisa'da geri dönüşüm tesisinde yangın! Dumanlar İzmir'e ulaştı
Haberler / Güncel
22 Haziran 2023 Perşembe 20:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manisa'da, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) geri dönüşüm ve demir çelik üretimi yapılan fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Yangın nedeniyle çıkan duman kentin birçok yerinden görülürken itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

YANGIN İDARİ BİNAYA DA SIÇRADI

Manisa'da Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikasının bahçesinde çıkan yangın fabrikanın idari binasına da sıçradı. Rüzgarın etkisiyle ekiplerin yangına müdahalesi zorlaşırken, yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yer yer patlama seslerinin duyulduğu yangının çevre fabrikalara sıçramaması için ekiplerin yoğun çalışması devam ediyor.

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Muradiye Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikasının bahçesinde atık naylonlardan çıktığı önü sürülen yangına müdahale devam ediyor. Saat 16.30 sıralarında başlayan yangına Manisa Büyükşehir Belediyesinin 20'den fazla itfaiye aracı, Manisa OSB'nin itfaiye araçları ve Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerin de katılımıyla 50'den fazla araçla müdahale ediyor. Yangın söndürme helikopterinin de destek verdiği çalışmalarda rüzgarın kuvveti yangınla mücadeleyi zorlaştırırken yer yer patlama sesleri paniğe neden oluyor. Rüzgarın etkisiyle devam eden yangın fabrikanın idari binasına da sıçrarken çevre fabrikalar da yangının kendilerine sıçramaması için önlemlerini almaya çalışıyor.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de yangın sonrası bölgeye giderek söndürme çalışmalarını yakından takip ediyor.

Yanan fabrikaya gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına ilk etapta Manisa'dan 20 itfaiye aracının müdahale ettiğini belirterek, "Ancak yangının tüm fabrikayı kaplaması sonucu İzmir'den de takviye ekip istendi ve şu an 37 itfaiye aracı, 10 tanker ve 3 helikopter ile yangına müdahale ediliyor." dedi.

FOTO: İHA

"HERHANGİ BİR YARALANMA VE CAN KAYBI ŞU AN YOK"

Yangına müdahale edilen nokta sayısını arttırmak için iş makineleriyle yeni giriş noktaları açtıklarını dile getiren Karadeniz, "Başka bir fabrikaya sıçramaması için özellikle ağırlık bu noktada, kontrol altına almaya çalışıyoruz. Ayrıca fabrika sahasına daha çok yönden müdahale edebilmek için iş makinesi getirildi. Bunlar başka giriş kanallarını açarak itfaiye araçlarına farklı kollardan da müdahale etmesini sağlayacaklar. Herhangi bir yaralanma ve can kaybı şu an yok." diye konuştu.

FOTO: İHA

DUMANLAR İZMİR'DEN GÖRÜLÜYOR

İHA'nın haberine göre Manisa'daki geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangının kara dumanları İzmir’i kapladı. Gökyüzü dumanla kaplanırken vatandaşların üzerine adeta kül yağdı. İzmir’i karabulutlar kaplamış durumda diyen 19 yaşındaki Ege Yusuf Sarı, “İzmir’in merkezindeyiz ama karabulutları görüyoruz ve dumanın is kokusunu alıyoruz. Umarım yangın kısa sürede söndürülür” dedi.

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikası'nda çıkan yangın yaklaşık 5 saattir devam ederken çok sayıda ekip yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale gerçekleştiriyor. Yangından dolayı yükselen kara dumanlar ise rüzgarın etkisiyle İzmir’e taşındı. İzmir’de gökyüzünü dumanlar kaplarken vatandaşların üzerine ise adeta kül yağdı.

Arkadaşıyla birlikte Konak’ta gezmekte olan ve dumanın etkisiyle is kokusu aldığını belirten Ege Yusuf Sarı, “Şu anda Manisa’da yangın var ve bizde İzmir’in göbeğindeyiz. İzmir’i kara dumanlar kaplamış durumda. Zaten is kokusu geliyor ve her yerde kül var. Umarım en kısa sürede yangın söndürülür” dedi. Konak’ta bulunan ve otururken üzerlerine kül tanesi geldiğini aktaran 19 yaşındaki Yunus Tokay, “İs kokusunu da alıyoruz. Yangın sanki birkaç sokak ötede gibi. Umarım yangın söndürülür” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası