Ege Postası
Geri

Manisa kayıtdışı istihdamla mücadelede en başarılı iller arasında

SGK Manisa İl Müdürü Murat Saygı, kayıtdışı istihdamla mücadelede en başarılı iller arasında yer aldıklarını söyledi. Kurulmuş yapıyla, bir önceki yıla oranla kayıtdışı istihdamla mücadelede yüzde 300’e yakın artış sağladıklarını...
Manisa kayıtdışı istihdamla mücadelede en başarılı iller arasında
Haberler / Güncel
13 Mayıs 2013 Pazartesi 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SGK Manisa İl Müdürü Murat Saygı, kayıtdışı istihdamla mücadelede en başarılı iller arasında yer aldıklarını söyledi. Kurulmuş yapıyla, bir önceki yıla oranla kayıtdışı istihdamla mücadelede yüzde 300’e yakın artış sağladıklarını bildirdi. Saygı, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla İl Müdür Yardımcısı İbrahim Topçu ve personelle birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti.

İl Müdürü Saygı, ziyarette yaptığı konuşmada bu yıl Sosyal Güvenlik Haftası’nın altıncısını kutlayacaklarını söyledi. Haftayı en iyi şekilde değerlendireceklerini, vatandaşlara sosyal güvenlik ve hakların anlatılması için bir fırsat olduğunu ifade etti. Okullarda da öğrencilere SGK hakkında geniş bilgiler verileceğini aktardı.

Manisa’da 330 bin aktif çalışan bulunduğunu kaydeden Murat Saygı, bunların bakmakla yükümlü olduğu 600 bin sigortalı olduğuna dikkat çekerek, “Genel Sağlık Sigortası’nı da dahil ettiğimizde şu an il nüfusunun yüzde 97’si SGK tarafından tescil edilmiş veya hizmet alıyor. Geri kalan kısmı da tespit edilmeye çalışılıyor. Genel Sağlık Sigortası’nda tescillerimiz devam ediyor. Amacımız, herhangi bir sosyal güvenliği olmayanların sosyal güvenliğini sağlamak. Sağlık sigortasının başlatılması adına Manisa’da nüfusun yüzde 97’sine hitap ediyoruz.” dedi.

Haftayı kutlayan Vali Daşöz de sosyal güvenliğin aslında sosyal devlet olmanın bir sonucu ve toplumun her kesimini ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi. Son yıllarda sosyal güvenlikte önemli reformlar ve çalışmalar yapıldığını dile getiren Daşöz, “Gerek birleştirmeler gerekse hizmetlerin etkinliği ve yaygınlaştırma anlamında çok büyük çalışmalar yapıldı. Şu an ülkemizde en çok memnuniyet oluşturan hizmet kollarından biri SGK’dır. Manisa’da da Müdürümüz Murat Saygı öncülüğünde, ekibiyle birlikte çok takdir edici çalışmalar yapılıyor. Hafta boyunca yapılacak etkinliklerle sosyal güvenlik bilincinin artacağını ümit ediyorum.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası