Ege Postası
Geri

Manisa yangını ikinci gününde: İki mahalle tahliye edildi

Manisa'da dün öyle saatlerinde iki ayrı noktada başlayan ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de söndürme çalışmalarına destek verdiği yanla mücadele sürüyor. Manisa Valiliği yangın nedeniyle iki mahallenin boşaltıldığını duyurdu.
Manisa yangını ikinci gününde: İki mahalle tahliye edildi
Haberler / Ege
15 Ağustos 2024 Perşembe 21:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manisa'nın Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi ile Kayacık Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanlarda dün saat 14.30'da çıkan iki farklı yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. 

Kontrol altına alma çalışmaları sürerken yangınlara bugün İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer ve 6 yer ekibi de müdahale etti. 

İKİ MAHALLE BOŞALTILDI

Yangınla ilgili Manisa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada  "Gördes İlçemiz Boyalı Mahallesi ormanlık alanda meydana gelen yangına; 11 hava aracı, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 iş makinesi ve 361 personel ile müdahale devam etmektedir. Karayakup ve Yeniköy Mahallelrimiz tedbir amaçlı tahliye edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

MSB'DEN 4 HELİKOPTER DESTEĞİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Orman Genel Müdürlüğünün talebi üzerine Manisa’nın Gördes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale etmek üzere Kara Kuvvetleri'ne ait 2 adet S-70 ve 2 adet CH-47 tipi helikopterin görevlendirildiğini duyurdu.

 

Manisa'da orman yangını 2. gününde
 

 

Manisa'da aynı bölgede farklı noktada ikinci yangın çıktı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası