Bir dizi ziyaret için yurt dışında bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından Türkiye'ye döndü.

Yavaş, Dilek İmamoğlu'nu ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna tepki gösterdi.
Yavaş görüşme sonrası, "Ailecek destek veriyoruz. Türk milleti yaşananları görüyor. Tek temennimiz o hukuk inşallah. Siyasallaşmış bir yargı var. Yargının güven vermesi lazım. Yine de sığınacağımız liman hukuktur." dedi.
,"SANKİ TERÖRİST YAKALANIYOR GİBİ..."
Yavaş şu ifadeleri kullandı:
Daha önce Ekrem Bey iki üç defa ifadeye çağrılmıştı, koşarak gitmişti. Yine aynısı yapılabilirdi. Sanki bir terörist yakalanıyor gibi 20 araçla gelinip evin bu şekilde aranması, apar topar götürülmesi uygun düşmemiştir. Davet edilseydi Ekrem Bey giderdi.
CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI SORUSUNA TEPKİ
Akşam da Saraçhane'deyiz. Miting yapılacak yine. Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmanın yeri değil. Ben dahil hepimiz sandığa gideceğiz. 23 Mart'ta tepkimizi güçlü olarak göstereceğiz.
SANDIK BAŞINA GİDECEK
Yavaş, 23 Mart'ta İmamoğlu'nun aday olduğu CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi hakındaki soruyu yanıtladı.
Yavaş sandık başına gidip oy kullanacağını açıkladı. Yavaş, "Ben dahil sandığa gideceğiz ve tepkimizi güçlü bir şekilde göstereceğiz" dedi.