Ege Postası
Geri

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri'nde markalaşma anlatıldı

Marketing Anadolu Platformu tarafından ülke genelinde düzenlenen “Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri" etkinliklerinin "Anadolu Markaları Yıldızlaşıyor" toplantılarının 5. ve son ayağı Erzurum’da gerçekleştirildi. Marketing Anadolu...
Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri'nde markalaşma anlatıldı
Haberler / Ekonomi
13 Haziran 2013 Perşembe 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Marketing Anadolu Platformu tarafından ülke genelinde düzenlenen “Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri" etkinliklerinin "Anadolu Markaları Yıldızlaşıyor" toplantılarının 5. ve son ayağı Erzurum’da gerçekleştirildi.

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri, “Anadolu Markaları Yıldızlaşıyor” toplantısı Palandöken Polat Renaissance Otel’de düzenlendi. Marketing Anadolu Platformu Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu'nun moderatörlüğündeki eğitim toplantısı Ströer Kentvizyon ile Pepsi&Co Türkiye ana sponsorluğunda ve Unilever, Şekerbank, NT, Localtime desteğiyle gerçekleştirildi. Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri'nin Erzurum ayağında Marka Danışmanı Yunus Baran, "Geleceğinizi şekillendirin markalaşın" konulu sunum yaptı. Baran, küresel serbest piyasa ekonomisinde ayakta kalmak isteyen kurum ve kuruluşların markalaşmaya gitmelerinin gerekitğini ifade etti. Baran, markalaşmak için yenilikçi, inovatif, sektörü ve rakipleri yakından takip eden değişime açık, güven duygusu veren ürün ve hizmetlerin önemine dikkat çekti. Sloganın tek başına yeterli olmadığını ve bunun altının kimlik, doğru strateji ve çözüm analizleri ile doldurulmasının gerektiğine de işaret eden Baran,"Firmalar ayakta kalmak ve küreselleşmek istiyorlarsa markalaşmalılar. Kendi markalarını oluşturup varlıklarını idame ettirmeliler" dedi.

YILLIK MARKALARI ARIYORUZ

Yüzyıllık Markalar Derneği Genel Sekreteri Asude Alkalı, Türkiye'de çok az sayıda yüzyıllık geçmişi bulunan büyük şirketlerin bulunduğunu belirtti. Alkalı, Dernek olarak, yüzyıllık bir geçmişi bulunan ticari şirketleri ortaya çıkarmak ve bunların marka değerlerini oluşturmak için çalıştıklarını kaydetti. Ülkede 100 yıllık geçmişi bulunan firmaları tesbit ettiklerini değinen Alkalı, "Yüzyıllık firmaların kültürel bilgi ve birikimlerini toplumla paylaşmak için derneğimizi kurduk. Kalıcı marka olmak ve yüzyıllık firmaların sayısını arttırmak için gayret ediyoruz. Bu konuda bütün Anadolu'da arayış içerisindeyiz. 'Sloganımız Zamanı değere çeviren markalar' markaların itibarını korumak istiyoruz." diye konuştu.

YEREL DÜŞÜNÜP YEREL HAREKET EDİLMELİ

Local Time Gaziantep Planlama ve Satınalma Direktörü Özlem Özarpacı, ulusal ve küresel markaların yerel tüketiciye ulaşmasında yerel medyanın önemine vurgu yaptı. Özarpacı, ürün ve hizmetlerin pazarlanmasında yerel kampanyaların markaları etkin şekilde farklılaştırdığını anlattı. Marka oluşturmak için tüketiciyle duygusal bağ oluşturulmasının önemine değinen Özarpacı, "Sadakat duygusu çok önemli. Yerelde yaşam motivasyonu yerel medya üzerinden daha çok gerçekleşiyor. Artık küresel markalarda yerel düşünüp, yerel hareket etmeye başladı. Yerel medyanın gücü asla markalaşmada hafife alınmamalı."

AÇIK HAVA REKLAMI CİDDİ GÜÇ

ARVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tezcan ise konuşmasında, 'Markalaşma sürecinde medya, planlama ve açık havanın önemi'ne işaret etti. Tezcan, raket, bilbord, otobüs durakları, megabord gibi açık hava ilan panolarının marka oluşumunda önemli etken olduğunu belirtti. Tezcan, açık hava reklamlarının ciddi bir güç olduğunun ancak bu gücü etkin ve verimli kullanabilmek için reklam dilinin doğru konuşulmasının gerekliğine işaret ederek,"Açık hava reklamcılığın yerelde tartışılmaz üstünlüğü var. Yerelde tek mecra. Ciddi bir güç.Açık havanın kendine özgü dili var. Dili doğru konuşmazsanız, etkili olamazsınız." diye konuştu.

AÇIK HAVA MECRASI MARKAYA KATKI SAĞLIYOR

Ströer Kentvizyon Karadeniz, Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Sabit Kayhan ile Erzurum Müdüresi Işıl Altun, açık hava reklamlarının önemine değindi. Kayhan, toplumun genelinin açık hava reklamları ile temasın yüksek olduğunu belirtti. Doğrudan müşteri ile temas halindeki açık hava reklamlarının, zaman sınırlaması ve zap olmadan müşterilere doğrudan ulaştığına değinen Kayhan, "Açık hava reklamın erişim oranı oldukça yüksek." dedi. Altun ise Açık hava mecralarının markala katkı sağladığını anlattı.

ANADOLU DİJİTALI KEŞFETTİ

Unilever Karadeniz Bölge Müdür Yardımcısı Olcay Ertaş, 1924 yılında Türkiye pazarına girdikleri anlattı. Ertaş, Türkiye'deki fabrikaları üzerinden 35 ülkeye yıllık 130 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine katma değer sağladıklarını ifade etti. Ertaş, çevreci politikalar ile sosyal sorumluluklarına da yerine getirdiklerini vurguladı. Project House Marka Yönetimi Direktörü Burçak Arzova, Türkiye'de 35 milyon internet kullancısının bulunduğunu ve bununla birlikte e ticaretin arttığını kaydetti. Arzova, ülkedeki 56 milyon kredi kartı sahibinden yaklaşık 5 milyon kişinin internet üzerinden alış veriş yaptığını söyledi. Markalaşmada şirketlerin web tasarımına da önem verdiğine işaret eden Arzova, web tasarımı ürüne ilgiyi artıyor. Markalaşmanın önünü açıyor" diye konuştu. Pepsico Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik, küresel markaların yerelleştiğini söyledi. Şinik, küreselleşmeyle birlikte ürün ve hizmete uygun yerel pazarların öne çıktığını kaydetti. Küresel markaların hedef kitlelere ulaşmak için yerel motifleri kullanmaya başladığına dikkat çeken Şinik şöyle konuştu: "Küreselleşmeye birlikte hedef kitlelere ulaşmak güçleşti. Doğru hedef kitleye doğru kanal ve mesajla ulaşmak için yerel renkler, motifler reklamlarda kullanılmaya başlandı."

Marketing Anadolu Platformu Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu, Gaziantep'te başlattıkları Anadolu Mektep Eğitimleri'nin sonuncusunu Erzurum'da yaptıklarını söyledi. Ocakoğlu, yerel markaların ve şirketlerin küresel aktör haline gelebilmesi için şirket evlilikleri yapılması gerektiğini vurgu yaptı. Ocakoğlu, "Küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun bizim olsun" mantığıyla hareket etmeliyiz. Aksi taktirde küresel dev firmalar küçük firmaları ezip geçecek. Bunun için firmalar asırlık, güçlü marka firmalar ile ortaklık kurmalı, prestijimizi artırmalıyız. Markalaşlada sebat önemli, marka ve kaliteden ödün verilmemeli. Ürün kalitesinde taviz verilmemişse marka olma yolunda önemli bir adım başarılmıştır." şeklinde konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, markalaşmada ürün ve hizmeti pazarlamanın önemli olduğunu belirtti. Küçükler, her bölgenin kendine göre değerlerinin bulunduğunu ve bunların ortaya çıkartılıp iyi bir reklamda tanıtımının yapılmasının gerekliğine inandığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası