Ege Postası
Geri

Marmaris'te orman yangını çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Öte yangının bir arıcının yaktığı ateş közlerinden çıktığı iddia edildi. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre gözaltına alınan 85 yaşındaki M.Y., ateşi kendisinin yakmadığını söyledi.
Marmaris'te orman yangını çıktı
Haberler / Güncel
21 Eylül 2022 Çarşamba 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Marmaris’te Yalancıboğaz mevkiindeki ormanlık alanda, bugün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgârın etkisiyle hızla büyüyen yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 15 helikopter, 8 uçak, 40 arazöz, 6 dozer ve 500 orman işçisi müdahalede bulunuyor.

Yangın nedeniyle gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçeye yakın birçok noktadan görülebiliyor.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yangına ilişkin yapılan açıklamada, “Yalancıboğaz Adaağzı mevkiinde meydana gelen yangınla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde M.Y. (1937'li) isimli şahsa ait arı kovanlarının yaklaşık yarım metre ön tarafında yanmış ateş közleri olduğu, arı kovanlarının ormana bitişik olduğu, yangının başladığı noktada herhangi bir elektrik kablosunun geçmediği, yapılan mülakatta yangının arı kovanlarına on metre mesafede bir anda çıktığını, rüzgarın etkisi ile bir anda hızla dağın eteklerine ulaştığını, kendisinin yakmadığını beyan etmiştir. Soruşturma işlemleri çok yönlü olarak devam etmektedir” denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası