Ege Postası
Geri

Masal dünyasında ders

İzmir'in Konak ilçesindeki Zübeyde Hanım İlkokulu'nda duvara çizdiği resimlerle öğrencilere klasik sınıftan farklı bir ortamda ders işleme olanağı sağlayan ressam Sibel Şentürk, okul bahçesini de masal kitabının sayfalarına benzetti. Şentürk 40 metrelik bahçe duvarını 8 günde rengarenk boyadı.
Masal dünyasında ders
Haberler / İzmir
5 Kasım 2018 Pazartesi 09:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bilinen sınıf ortamından uzak, masal kitabının içindeymiş gibi ders işleyen Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencileri, bahçede de masal kahramanlarının arasında oyun oynuyor. Öğrencilere okulu sevdirerek onları eğlendirmeyi amaçlayan okul idaresi, duvar resimleri yapan Sibel Şentürk'ün fırçasıyla yaptığı dokunuşlara, bahçede de yer verdi.

Çocuklar için 40 metrelik bahçe duvarını renklendiren Şentürk, öğrencilerin kendisine çok ilgi gösterdiğini belirterek "40 metre duvarı 8 günde boyadım. Çocuklar beni görünce çok güzel tepkiler verdi. Bana hayallerini anlattılar. Benden imza isteyenler bile oldu" dedi. Duvara 5 fil çizen Şentürk, kitap taşıyan kedi figürleri ile çocukları okumaya teşvik etmek istediğini anlattı.

Denizden kitap yakalayan balıkları resmeden Şentürk, "Çocuklar gelip duvarı seviyor. Bütün figürleri gelip tek tek öpenleri gördüm. Onların o sevgisi rüyalarıma girdi. Veliler de bana çok teşekkür ediyor, içten sevgilerini dile getiriyorlar. Onların bu masum sevgisinden çok etkilendim. Bundan sonra okul kapısına zil çalan Adile Naşit'i çizmek istiyorum" diye konuştu. (DHA)


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası