Ege Postası
Geri

Meclis 22 Ekime kadar tatilde

Meclis 11 günlük Kurban Bayramı tatiline girdi.
Meclis 22 Ekime kadar tatilde
Haberler / Politika
13 Ekim 2013 Pazar 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - Meclis 11 günlük Kurban Bayramı tatiline girdi. TBMM Genel Kurulu, 22 Ekim Salı günü saat 15.00’te toplanacak. Kurban Bayramı tatilinin ardından Meclis Genel Kurulu’nda Tam Gün Yasası görüşülecek. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı mesaisi başlayacak. 
Meclis Genel Kurulu’nda 10 Ekim Perşembe günü Irak Tezkeresi kabul edildi. Daha sonra oturumu yöneten Meclis Başkanvekili 22 Ekim 2013 Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. 
-BAYRAM SONRASINDA GÜNDEM TAM GÜN YASASI- 
Kurban Bayramı sonrasında Genel Kurul’da Tam Gün Yasası olarak adlandırılan “Torba Tasarı”nın gündeme alınması bekleniyor. Tam Gün Yasasına göre memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamayacak. Gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf üniversitelerinde çalışamayacak. 
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri, kurum ve kuruluşlarındaki çalışma saatleri dışında aylık otuz saati geçmemek üzere işyeri hekimliği yapabilecek. 
-HEKİME ŞİDDET UYGULAYAN TUTUKLANACAK- 
Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu tutuklama nedeni var sayılan suçlardan sayılacak. 

Ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak. 
-SÜNNETÇİLER TARİH OLUYOR- 
Sünnetçilik etme yetkisi bulunanlar 31 Aralık 2013 tarihine kadar sünnetçilik etmeye devam edebilecek. 
Yetkili merciden izin almaksızın veya verilen izne aykırı olarak sağlık beyanı ile ürün tanıtım ve satışını yapanlar hakkında yirmi bin Türk Lirasından üç yüz bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilecek. 
-BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR- 
TBMM Başkanlığına sunulan 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın da Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki mesaisi bayram sonrasında başlayacak. 
Bayram sonrasında liderler Salı günü yapılacak grup toplantılarında mesajlarını verecek. 
-ANAYASA YAZIM KOMİSYONU BAYRAM SONRASINDA TOPLANACAK-
Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan Yazım Komisyonu da çalışmalarına bayram molası verdi. Komisyon 21 Ekim Pazartesi günü toplanacak. (Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası