Ege Postası
Geri

Meclis Başkanlığı Kürtçeye dair talebi 'Anayasaya aykırı' buldu

Meclis Başkanlığı, anadilde eğitimin anayasal güvenceye alınması ve Kürtçenin eğitimi dili olması talepleriyle verilen kanun teklifini “Anayasaya aykırı” gerekçesiyle işleme koymadı.
Meclis Başkanlığı Kürtçeye dair talebi 'Anayasaya aykırı' buldu
Haberler / Politika
15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 15 Şubat'ta Meclis Başkanlığı'na verdiği kanun teklifinde, anadilde eğitimin anayasal güvenceye alınması ve Kürtçenin eğitim dili olmasını talep etti. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Meclis Başkanlığı, kanun teklifini "Anayasaya aykırı" bularak, işleme koymadı. Talebin anayasanın "Türkiye Devleti, ülkesi ve milliyetiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir" hükmüne aykırı olduğunu belirten Meclis Başkanlığı, "Anayasa hükümlerine açık aykırılık taşıyan bir teklif taslağının Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı Teklif Destek Bürosu tarafından hazırlanabilmesi mümkün değildir" denildi. (Duvar)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası