Ege Postası
Geri

Melikgazi Belediyesi’ne 'Hayırseverlik Ödülü'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün katılımıyla gerçekleşen törende, hayırseverler tarafından Erciyes Üniversitesi'ne bağışlanan binaların açılışı yapıldı. Melikgazi Belediyesi de üniversiteye yaptırdığı Çağırağası Konağı...
Melikgazi Belediyesi’ne 'Hayırseverlik Ödülü'
Haberler / Güncel
19 Mayıs 2013 Pazar 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün katılımıyla gerçekleşen törende, hayırseverler tarafından Erciyes Üniversitesi'ne bağışlanan binaların açılışı yapıldı. Melikgazi Belediyesi de üniversiteye yaptırdığı Çağırağası Konağı ile hayırseverlik ödülü aldı. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, altın madalyayı belediye adına aldı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediyenin tarihe ve tarihi yapılara sahip çıktığını, bunun bir çok örneği olduğunu ve en son olarak Tavukçu Mahallesi'nde yer alan Çağırağası Konağı'nın onarılarak kullanılabilen bir mekan haline getirildiğini söyledi.

Anadolu tarihinin aslında dünya tarihinin temeli oluşturduğunu, 8 bin yıllık bu toprakların dünya medeniyetine ışık tuttuğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi ilçe sınırları içerisinde Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserleri iç içe ve kaynaşmışçasına beraber durmaktadırlar. Osmanlı’nın son dönemi ile Cumhuriyet'in ilk dönemine ait yapıları koruma altına alıyoruz. Koruma altına aldığımız Çayırağası Konağı'nı aslına uygun olarak restore ettik. Yapısı ile adeta tarihe ışık tutan bu konak, şimdi de bilime ve kültüre hizmet edecektir.“ dedi.

Büyükkılıç, ayrıca, Davud el-Kayseri'nin de sadece Osmanlı eğitim sistemi açısından değil aynı zamanda düşünürler üzerinde bıraktığı etki itibariyle de Osmanlı düşünce tarihinin önde gelen isimlerinden biri olduğunu belirtti. Büyükıklıç, Çağırağası Konağı'nın bundan böyle Melikgazi Belediyesi çalışmaları neticesinde bilimin ve kültürün hizmetinde olacağını sözlerine ekledi.

Melikgazi Belediyesi, daha önce de 12 Ekim 2009 tarihinde gerçekleştirilen 3. Hayırseverler Zirvesi'nde de 24 derslikli Melikgazi Belediyesi İlköğretim Okulu'nun, yapılarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlanmasından dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den ödül almıştı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası