Ege Postası
Geri

Membran seçimlerinizde ProtanTurkey kalitesinden yararlanın

ProtanTurkey tüm çatı tiplerine yönelik kaliteli membran üretimi ile sektörün önde gelen isimleri arasında yer alır. ProtanTurkey; hem açık hem korumalı çatılara yönelik olarak eksiksiz, kişiye özel sistemlerin ve çözümlerin tedarikçisi olarak ön plana çıkar.
Membran seçimlerinizde ProtanTurkey kalitesinden yararlanın
Haberler / Güncel
30 Ocak 2021 Cumartesi 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Su ile daimi temas halinde bulunan yüzeylerin hem alt hem üst bölümlerine su geçişini engelleme amacına yönelik bir tür izolasyon malzemesi olan membran temel izolasyon malzemelerinden biri olarak kabul edilir. Aynı membranlar ayırıcı özelliklerinden dolayı su yalıtım malzemesi olarak da tanımlanabiliyor. Kullanışlı, ekonomik açıdan cazip ve başarılı sonuç veren bir malzeme olduğundan dolayı membran, yapı sektöründe en çok kullanılan malzemeler arasında yer alır. Farklı çeşitleri bulunan membranlar; binaların temellerinde, çatılarında, teraslarda, dış cephede, havuzlarda ve bunun dışında pek çok alanda kullanılır.

ProtanTurkey tüm çatı tiplerine yönelik kaliteli membran üretimi ile sektörün önde gelen isimleri arasında yer alır. ProtanTurkey; hem açık hem korumalı çatılara yönelik olarak eksiksiz, kişiye özel sistemlerin ve çözümlerin tedarikçisi olarak ön plana çıkar. Müşterilerinin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış ve özel olarak üretilmiş olan çözümleri sunma konusunda büyük bir hassasiyet sergileyen ProtanTurkey ıslak odalara ve teraslara yönelik olarak yüksek kalitede membranlar sunmasının yanı sıra yeni yapılara ve yapılardaki yenilemelere yönelik olarak radon koruyucu membranları da tedarik eder.

Membranlar içeri ve dışarı su geçişinin önlenmesini sağladığı için beton, çelik blok, inşaat teli ve tuğla gibi nemden uzak tutulup kuru kalması gereken malzemelerin kondisyonunu korur. Böylece kaliteli membran seçimi ile yapıların herhangi bir sorun yaşamaksızın uzun yıllar boyunca ayakta kalması noktasında önemli bir katkı sağlanmış olur.

Membran Çeşitleri Farklı Kullanım Alanlarına Yönelik Olarak Üretiliyor

Membranların kullanım alanları; çatılar, pis su arıtma tesisleri, su depoları temeller, seralar ,tarım alanları ,otoparklar, teras çatılar, yağmur dereleri, göletler, ıslak mekanların buhar ve su yalıtımı, gizli dere uygulamaları, bahçe teras uygulamaları, basınçlı yeraltı problemleri, istinat duvarlarıyla bodrum duvarlarına yapılan yalıtımlar gibi son derece geniş bir yelpazeye sahip bulunur.

Kullanım alanlarına göre farklılık gösteren membranlar, su geçirimsiz malzemelerin yüzeye uygulanma şekillerine göre gruplandırılır. Sentetikmembranlar plastik ve elastomer hammaddelerden elde edilir. Kimyasal özellikleri sayesinde daha uzun ömürlü olan sentetik membranlar uzun boylarda üretilebilir ve tek kat uygulanır. Sentetik membranların ek yerleri kimyasal sıvı, ısı gibi işlemlerle birleştirilir. Bu sayede alev kaynağı kullanılmasına gerek kalmaz. Sentetik membranlar genel olarak UV ve rüzgar gibi dış ortam koşullarına dayanıklı su yalıtım örtüleri olarak bilinir. Sentetik membranlar; iklim koşullarına uygunluğu ve UV dayanımı ile ön plana çıkar. Yüksek mekanik dayanım, elastikiyet, delinme dayanımı, yüksek kaynak performansı, su sızdırmazlık, kolay uygulanabilirlik, kolay tamirat, uzun hizmet süresi, yüksek yangın dayanımı ve bitki kökü dayanımı sentetik membranların tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında yer alır.

Sentetik membranlartermoplastikler (PVC, FPO - TPO, HDPE, ECB) ve termosetler (EPDM) olarak ayrılır. Termoplastik malzemeler ısıl işlemden geçirilip tekrar işlenebilir. Termoset malzemelerin ise üretimlerinin ardından herhangi bir işlem ile yeniden işlenmesi söz konusu olmaz.

PVC Membran üretiminde uygun ve gerekli katkıların yardımıyla oluşturulmuş, uzun ömürlülüğünün yanı sıra hava şartlarına dayanıklılığı ve sağlamlığı ile de bilinen bir plastik alaşım olan PVC (Polivinilklorid) kullanılır. Aynı zamanda UV emicilere de yer verilen PVC membran kaplamalar kopmalara ve yırtılmalara karşı son derece etkili bir koruma imkanı verir. 

ProtanTurkey Kaliteli Çözüm Önerileri İle Pazar Payını Artırıyor

Sentetik membran teknolojisinde dünya lideri olan Norveç merkezli bir endüstri grubu olan Protan, Türkiye’deki modern ve yenilikçi fabrikası ile küresel pazarlara uyarlanmış yenilikçi ve her iklim koşullarına uygun olan çözümleriyle; çatı, çatı sistemleri, temel ve tünel membranları, tünel ve maden havalandırma sistemleri, teknik tekstil ürünleri geliştirir ve tedarik eder. Teknoloji ve çevreye duyarlı yaklaşımlarıyla dikkat çeken Protan, çözüm ortaklarıyla ve tedarikçileriyle yakın bir iş birliği içerisinde çalışmaya öncelik verir. Dünyaya yön veren çözümler üreterek değerlerini korumak isteyen  Protan Turkey  çevre dostu, dayanıklı, zorlu ortamlara uygun, esnek ve özel çözümleri ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı başarıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası