Ege Postası
Geri

Menderes Belediyesi’nden geri dönüşüm bilgilendirmesi

Menderes Belediyesi tarafından ambalaj atıklarının geri kazanımıyla ilgili ilçe genelinde vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.
Menderes Belediyesi’nden geri dönüşüm bilgilendirmesi
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Eylül 2015 Cuma 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çevreye duyarlı çalışmalarıyla dikkat çeken Menderes Belediyesi, ambalaj atıklarının geri kazanımıyla ilgili Ataköy’de hayata geçirdiği Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi’nin ardından vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.  Özdere ve Gümüldür’de gerçekleştirilen çalışma kapsamında ambalaj atıklarının geri kazanımıyla alakalı bilgilendirme broşürleri halka dağıtıldı, bilgi verildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ilçenin farklı noktalarında devam edecek.

Atık kağıt kutuları
Çalışma kapsamında okullar, resmi daireler ve iş yerlerine bilgilendirmeler gerçekleştirilerek, atık kağıtlar için ofis içi kutular dağıtılacak. Toplanacak atık kağıtlar geri dönüşüm merkezine gönderilerek geri dönüşümü sağlanacak.

Gelecek nesillere sağlıklı çevre
Uygulamayla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ İlçemizde çevre duyarlılığını arttırmak adına yaptığımız çalışmalardan biriside ambalaj atıklarının geri kazanılmasını sağlamak. Bu amaçla Ataköy’de Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi’nin hayata geçirdik. Bu tesiste toplanacak ambalaj atıklarının geri dönüşümü sağlanarak çevrenin kirlenmesi önlenmiş olacak. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerimiz bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Vatandaşlarımızın çevre konusunda duyarlılığını arttıracak çalışma kapsamında hem tesisimiz hakkında bilgi aktarılıyor hem de ambalaj atıklarının geri dönüşümünün sağlanabileceği konusunda bilgilendirmede bulunuyor” dedi.

Ambalaj atıkları çöp değil
Bilgilendirme çalışmalarının ilçenin dört bir yanında sürdürüleceğini kaydeden Başkan Soylu, “ Ambalaj atıkları çöp değildir. Geri dönüştürülür, doğal kaynaklarımızı ve çevreyi korur. Enerji tasarrufunun sağlanmasının yanı sıra küresel ısınmayı da yavaşlatır. Çevreye bu kadar önemi olan bir konuyu biz de önemsiyoruz. Bu kapsamda geri döşünüm konusunda ki çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası