Ege Postası
Geri

Menderes'in kaderini değiştirecek proje

Menderes Kaymakamlığı öncülüğünde Menderes Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da katılımıyla gerçekleşti. Çalıştaya, Menderes’e, Organize Seracılık Bölgesi kurulması konusu damga vurdu. Bu proje ilçenin kaderini değiştirecek
Menderes'in kaderini değiştirecek proje
Haberler / İzmir
8 Nisan 2016 Cuma 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Menderes’te tarım ve hayvancılık faaliyetlerini artırmak, katkı sağlamak ve üretimi teşvik etmek amacıyla; Menderes Kaymakamlığı, Menderes Belediyesi, Menderes İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Menderes Ziraat Odası tarafından düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Özdere Paloma Pasha Otel’de yapıldı. Çalıştaya, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Menderes Belediye Başkan Vekili Mustafa Gür, Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Taşkıran, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Menderes Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Bölgemiz çok çeşitliliğiyle dikkat çekiyor.  Menderes de bu çeşitliliğe büyük katkı koyuyor. Bu kapsamda düzenlenen çalıştay önemli. Çalıştayda seçilen konular, alınacak kararlar ileriye dönük çalışmalara büyük değer katacak. Menderes’te seracılık kapsamında örtü altı çalışma dikkat çekiyor. Biz de seracılığa büyük önem veriyoruz. Örtü altı çalışmanın organize seracılık bölgesine dönüştürme noktasında her türlü teklife açığız. Tüm dinamikler ile birlikte Menderes’e alt yapı ve uygun zemini oluşturulur ise bunun öncüsü olacağız. Seracılıkla birlikte jeotermal kaynakların da doğru kullanımını gerçekleştirdiğimiz zaman uzun vadede önemli sonuçlar alınacaktır. Biz bu konularda her türlü katkıya hazırız” dedi.

YOL HARİTAMIZI BELİRLEYECEĞİZ

Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal ise “Menderes coğrafi konumu ve sahip olduğu değerler ile önemli bir noktada. Bizim amacımız Menderes’in bu potansiyelini arttırmak. Çalıştayımızı da bu anlamda gerçekleştirerek ortaya çıkacak sonuçların ilçenin değerlerine katkı koyacağını düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ilerleyen süreçte Menderes’te tarım ve hayvancılık adına neler yapabileceğimizi görmek istiyoruz. Bu nedenle çalıştayımızda 9 önemli konu belirledik. Bu konularla ilgili yol haritamızı belirlemek istiyoruz” dedi.

SEKTÖRÜN YANINDAYIZ

Belediye olarak tarım ve hayvancılık sektörüne önemli desteklerde bulunduklarını ifade eden Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Taşkıran da,  “İlçemiz tarım ve hayvancılık bakımından İzmir’de öne çıkan ilçelerden bir tanesi. İlçemizin yüzde 50’ye yakın kısmı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamakta. Menderes Belediyesi olarak biz de tarım ve hayvancılığa önemli desteklerde bulunuyoruz Özellikle tarım alanında sulama sorunu olan köylerimizde sulama kanalları kaynaklarını aktif hale getirerek önemli bir sorunu ortadan kaldırdık. Bundan sonrada desteklerimiz devam edecek” dedi.

YERELDE HAREKET GEREKİYOR

İzmir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal da, Menderes'in önemli bir örtü altı yetiştirici alanı olduğunu vurguladığı konuşmasında,  "Menderes’te istenen Organize Seracılık Bölgesi için yerelde bir hareket lazım. Önderlik yapacak kişi ve kuruluşlar gerekiyor. Biz örtü altı alanlarımızı teknik seralara dönüştürebilirsek minimum yüzde 30 verimliliğimiz artacaktır. Böylelikle karlılık çok daha fazla artacak. Örgütlü yapıyla pazarlama stratejimizi arttırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

ACİLEN KURULMALI 

Antalya’dan sonra seracılık anlamında Menderes’in önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Menderes Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli de, “Bin dekar alanda ört altı seracılık yapılıyor. Antalya’dan sonra en büyük seracılık Menderes’te.  Menderes’te acilen Organize Seracılık Bölgesi kurulması gerekiyor. Menderes bunu hak ediyor" diye konuştu.

9 FARKLI KONU 

Açılış konuşmalarının ardından her ürün grubu için sahada çiftçilerle anket çalışmasının yapıldığı ve anket sonuçlarının değerlendirildiği çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayda, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kesme çiçek yetiştiriciliği, mandalina yetiştiriciliği, örtü altı yetiştiriciliği, zeytin yetiştiriciliği, bağ yetiştiriciliği ve açık tarla ürünleri konuları masaya yatırıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası