Ege Postası
Geri

Menderes'te rekor

5 Haziran Çevre Günü Menderes Belediyesi’nin başlattığı Atık Pil Toplama Kampanyası’nda bir haftada 176 kilogram atık pil toplandı.
Menderes'te rekor
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Haziran 2014 Perşembe 10:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Menderes Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle başlattığı Atık Pil Toplama Kampanyası, Menderesli vatandaşlardan büyük ilgi gördü. İlçenin dört bir yanına yerleştirilen Atık Pil Toplama Üniteleri’nden bir haftada 176 kilogram atık pil toplandı.
Başkan Soylu’dan teşekkür
Kampanyaya verdikleri destek nedeniyle vatandaşlara teşekkür eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ‘ Atık pillerin geri dönüşüme kazandırılması ve çevreye verdiği zararı en aza indirmek için başlattığımız kampanyamıza sahip çıkan Menderes halkına yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Doğayı korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir ortam bırakmak hedefiyle başlattığımız projemizin ilk haftasında önemli sonuçlar aldık. İlçemizin dört bir yanına yerleştirdiğimiz ünitelerden 176 kilogram atık pil toplayarak TAP’a yolladık. 7 gün içerisinde ulaşılan rakam vatandaşımızın çevreye verdiği önemi ortaya koyuyor. 7’den 70’e herkesin duyarlılığıyla kampanyamız devam edecek’ dedi.
Geri dönüşümü sağlanacak
Menderes Belediyesi Koordinatörü Nedim Mutlu da, kampanya kapsamında ünitelere atılan ömrünü tamamlamış ya da fiziksel olarak hasara uğramış pillerin Menderes Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce periyodik zamanlarda toplatılarak TAP’a iletileceğini kaydederek, ‘ Topladığımız atık pilleri ilk etapta TAP’a yolluyoruz. Atık piller TAP tarafından belirlenen lisanslı bertaraf tesislerinde bertaraf edilirken, pillerin içerisinde yer alan değerli metaller ayrıştırılarak geri dönüşümü sağlanıyor’ dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası