Ege Postası
Geri

Menderes’te Kadın Dayanışma ve Kurs Merkezi açıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Menderes Belediyesi Kadın Dayanışma ve Kurs Merkezi Görece’de açılarak, kadınların hizmetine girdi.
Menderes’te Kadın Dayanışma ve Kurs Merkezi açıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Mart 2016 Pazartesi 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menderes Belediyesi tarafından Görece’ye kazandırılan Kadın Dayanışma ve Kurs Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal ve Eşi Ebru Hasçakal, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve eşi Esra Soylu, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Taşkıran, Ayşegül Duran Türker, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadınlar için                                                        
İlki Görece’de açılan Kadın Dayanışma ve Kurs Merkezi’nin Develi, Değirmendere, Barbaros,   Bulgurca ve Dereköy’de de açılması planlanıyor. Menderes Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçedeki kadınların farklı alanlarda kurslar almasını amaçlayan Kadın Dayanışma ve Kurs Merkezi’nde ilk etapta 50 kadın eğitim görüyor. Örgü ve dikiş kursu eğitiminin verildiği merkezde gelecek talebe göre farklı alanlarda kurslar da açılacak.

Hem öğrenecekler hem eğlenecekler
Açılışta konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Menderesimiz’de yine bir ilki gerçekleştiriyor ve Kadın Dayanışma ve Kurs Merkezimizi açıyoruz. Görece’ye kazandırdığımız Kadın Dayanışma ve Kurs Merkezimiz hayırlı uğurlu olsun. Görece dışında diğer mahallerimizde de Kadın Dayanışma ve Kurs Merkezimizi açacağız. Bu merkezleri açmaktaki amacımız kadınlarımıza sosyal alanlar kazandırırken, kurslar düzenleyerek farklı alanlarda da eğitim almalarını sağlamak. Kadınlarımız bu merkezlerde hem öğrenecek hem eğlenecek” dedi.

Sosyal alanları kazandırmaya devam
Farklı projeleri de hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Soylu, “ Yine bir ilk olan Kadın El Emeği ve Köy Pazarımızı açarak kadınlarımızın ev ekonomisine katkı koymasını sağladık. Kadınlarımız için ilklerimizden birisi de Çanakkale’ye yaptığımız geziler. Bu geziler ile vatanın nasıl ayakta kaldığını yerinde gözlemliyorlar. Her ay bir mahallemizi Çanakkale’ye götürüyoruz. Menderes’in en büyük eksiklerinden olan sosyal alanları kadınlarımıza kazandırıyoruz. Sadece kadınlarımızın yararlanabileceği Kadınlar Kulübümüz içinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bir gün değil her gün
Kadınlara büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Soylu, “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Ancak şu iyi bilinmelidir ki, Menderes’te kadınlarımız yılda bir gün değil her gün hatırlanıyor. Onlar için gecemizi, gündüzümüze katıyoruz. Yaptığımız çalışmalar onlara verdiğimiz değerin en iyi örneği. Bu çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.  Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal ise, Menderes’te kadınlara yönelik yapılan her olumlu çalışmanın destekçisi olduklarını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası