Ege Postası
Geri

Menderes’te Yörük Şenliği zamanı

Menderes Belediyesi tarafından ilki düzenlenecek Oğlananası Yörük Şenliği 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek.
Menderes’te Yörük Şenliği zamanı
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Eylül 2017 Çarşamba 10:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak adına çalışmalar gerçekleştiren Menderes Belediyesi, 16 Eylül Cumartesi günü Oğlananası Yörük Şenliği düzenleyecek. Oğlananası Yörükler Derneğiyle birlikte ilk kez düzenlenecek etkinlikte gün boyu yörük kültürünün en güzel örnekleri sunulacak.

Kortej yürüyüşüyle başlayacak Oğlananası Yörük Şenliği’nde, saz ekibi ve zeybek oyunlarının yanı sıra davul zurna ekibinin de gösterisi olacak. Keşkek ve pilav ikramının yapılacağı şenlikte halk müziği coşkusu da yaşanacak. Türk halk müziğinin önemli isimleri Gülseren Kılınç Aygün, Nebi Yaşar ve Tahsin Duru söyleyecekleri türküleriyle unutulmayacak bir gün yaşatacak.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ

Yörük kültürünün bir milletin temeli, Türk’ün yaşam biçimi olduğunu kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu,  “ Yörük diyarı Menderes’te, kültürün yaşatılması adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Oğlananası Mahallemiz’de yörük şenliğimizin ilkini düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerle amacımız gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere aktarmak. Bu kapsamda Cumartesi günü gerçekleşecek ve tüm gün boyunca  sürecek etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası