Ege Postası
Geri

Menekşeler Uygur için dikildi

İSTANBUL’da geçen pazartesi günü 86 yaşında yaşamını yitiren ünlü tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un İzmir Kültürpark’taki büstünün çevresine park işçileri tarafından çok sevdiği beyaz ve kırmızı renkli menekşeler dikildi.
Menekşeler Uygur için dikildi
Haberler / Güncel
22 Kasım 2013 Cuma 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yıllarca Fuar Çamlık Senar Gazinosu’nda sahneye çıkan Nejat Uygur için İzmir’in ayrı bir önemi vardı. Nejat Uygur’un İzmir Kültürpark’taki büstünün çevresine, park işçileri tarafından çok sevdiği beyaz ve kırmızı renkli menekşeler dikildi. İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Uygur’un ilk büstünün sahneye çıktığı Fuar Çamlık Senar Gazinosu önünde dikildiğini, daha sonra Celal Atik Spor Salonu’nun karşısına konulduğunu belirtti. Uygur’un yıllarca İzmir Fuarı’nda sanatıyla İzmirliler’in gönlünde taht kurduğunu belirten Maruflu, "Gerçek bir İzmir sevdalısıydı ve her fuar döneminde İzmir’de sahne alırdı. Ne zaman gitsem masanın üstünde menekşe çiçeği bulunurdu. Kuruyuncaya kadar onu masanın üzerinde tutardı. Büstünün etrafına menekşe dikmek güzel bir düşünce. Demek ki onun bu çiçeği çok sevdiğini biliniyor" dedi.

Uygur’un mütevazı bir insan olduğunu, lüksü sevmediğini, çocuklarla ilgili bir etkinlik olsa ücretsiz olarak koşa koşa geldiğini anlatan Sancar Maruflu, "İzmir Fuarı onun için ayrı bir önem taşıyordu" diye konuştu.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası