Ege Postası
Geri

Menemen'de 'Cam Fanus' fiyaskosu yeniden gündem oldu

Menemen Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısına 'Cam fanus' hatırlatması damga vurdu. CHP Grup Başkan Vekili Ali Yılmaz, "2020 yılının Aralık ayında belediye meclisinde seçim yapılmıştı. Bu seçimde pazarlık kuruldu. Seçim yönetimi siz önerdiniz. Cam fanusta çekelim dediniz ve onu bile mahkemeye verdiniz. Centilmence bir yarış yapmadınız. Bunun hesabı 31 Mart’ta görülecek" dedi.
Menemen'de 'Cam Fanus' fiyaskosu yeniden gündem oldu
Haberler / Yerel Politika
2 Şubat 2024 Cuma 21:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi. 

SORU ÖNERGELERİ CEVAPSIZ KALDI 

Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ali Yılmaz, "2023 bütçesi yaklaşık 4 milyar 750 milyon lira olarak hazırlanmıştı, bunun ne kadarı gerçekleşti bilmiyoruz ama sanırım hepsi gerçekleşen bütçe olarak açıklanacaktır. Personel arkadaşlarımızın Yargıtay kararı gereği geçmiş yıllardan alacakları ne zaman ödenecek. 2023’te para harcayacak yer ararken, geçmişe dönük alacaklarının ödenmemiş olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. İşçi kardeşlerimizin maaşlarını iyileştirme konusunda bir çabanız var mı? Aralık ayı meclisinde bir soru önergesi verdik. Bugüne kadar soru önergesi cevaplanmadı. Soru önergesinde, belediyenin toplam borcu ne kadardır?  Belediyenin iştiraki MENAŞ A.Ş'nin borcunu ne kadar? META SU'nun borcu ne kadar? Görev süreniz boyunda ne kadar kredi kullandınız? ? Görev süreniz boyunca satışı yapılan taşınmazlar ne kadara satıldı? Elde edilen para, nerelere, hangi amaçla harcanmıştır? Belediyenin tüm personel sayısı ne kadar? Bu soruların hiçbiri ne  yazılı ne de sözlü olarak yanıtlanmadı" dedi. 

"BATTI-ÇIKTI İÇİN 2 KERE BÜTÇE AYRILDI"

Emiralem'de satılan arazileri hatırlatan Yılmaz, "Biz soru önergemizde özellikle 2023 yılı bütçesinde harcanan paraları nereye gittiğini merak ediyoruz. Diyeceksiniz ki, sokak cadde iyileştirdik. Lise yolunu yaptık. Menemen’in beş giriş noktasına kapı yapıyoruz... Menemen'i iyilşetiriyorsunuz ancak çok aceleye getirdiniz. İhtiyacı olmayan yolları döküp yeniden yaptınız. İhaleyi de en yüksek teklifi veren firmaya verdiniz. Lise yolu yağan yağmurdan dolayı taşmıştı. Başkan İZSU'ya kabahat yükledi. Ben İZSU'ya gittim ve esnafı ziyaret ettim. Lise yolunca İZSU yol altına 3 adet kanal yaptı. Sizler Lise yolunu yaparken koyduğunuz mazgalların suyu çekmesi çok zor. Menemen'e kapı yapıyorsunuz. Bu kapılarının kimseye faydası yok.  Menemen'in bazı kesimleri başka yere verilecekmiş. Bunu biz değil siz yapıyorsunuz. Menemen'e her yerden girersin bunun için kapıya gerek yok. Battı çıktı konusuna gelelim. 2023 yılında hazırlanan bütçeye battı çıktı konuldu. Bir türlü başlayamadınız. Battı çıktı bu seneye kaldı. 500 milyon lira bütçe ayrıldı. Bu parayı hesapta bekletemeyeceğiniz anladınız ve bu parayı hesapsızca oraya buraya saçtınız. Para bitince Emiralem arsalarını satalım dediniz. Battı çıktı için iki kez bütçe ayırdınız" diye konuştu. 

"SEÇİM YATIRIMI" 

Yılmaz açıklamasının devamında, "Belediye para dağıtma yeri değil. Belediye, ihtiyacı olan insanlara eşya, erzak ve para yardımı yapabilir ama siz bunu çok abartıyorsunuz. Sizin yaptığınız, seçim yatırımdır. Seneye de bu kadarını yapmanız mümkün değil. Menemen Belediyesi ihtiyacı olanlara yardım edilmeli. Ana sınıfında okuyana para, üniversiteye gidene para... Siz seçim yatırımı yapıyorsunuz. Hazıra dağ dayanmaz. Sizin yaptığınız evdeki altınları bozup dünya turuna çıkmak gibi bir şey. Bu sürdürülebilir bir yönetim değil" diye 

CAM FANUS HESABI 

Cam fanus fiyaskosunu hatırlatan CHP'li Yılmaz, "CHP ilçe binamızın önündeki pankartınızı kaldırın. Pankartlarınızda nedense AK Parti ismi çok küçük. Vatandaşların AK Parti'ye tepkisi var, bana oy vermez diye mi korkuyorsunuz? AK Partili olmaktan mı korkuyorsunuz. Deniz Karakurt arkadaşımız belediye başkan adayımızdır. Karakurt'un sizinle görülecek bir hesabı var. 2020 yılının Aralık ayında belediye meclisinde seçim yapılmıştı. Bu seçimde pazarlık kuruldu. Seçim yönetimi siz önerdiniz. Cam fanusta çekelim dediniz ve onu bile mahkemeye verdiniz. Centilmence bir yarış yapmadınız. Bunun hesabı 31 Mart’ta görülecek" dedi. 

ŞEREF SÖZÜ 

Yılmaz'ın eleştirilerine yanıt veren Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, " Düne kadar bu kadar personeli niye alıyoesunuz zdiye bağıran meclis üyesi işçi dopstu kesilmişler aramıza hoş geldiniz.Biz dün olduğu gibi bugünde işçilerin yanında olacağımıza söz veriyoruz. Seçimleri kazanırsanız yine işçi çıkarırsanız. İşçilerimizle aramıza kimse giremedi, İşçilerimizin alacağı yoktur. 14 yıldır ödemediğiniz ikramiyeler ödeniyor. İşçilerimizin maaşları, ikramiyeleri günü gününe ödeniyor. İşçilerimizin delikli kuruş alacakları yok. Onlarla çalışmaktan onur duyuyorum. Menemen halkımızda işçilerimizden memnun. Menemen’i marka kent haline getiriyoruz. 3 yıl içerisinde İzmir'in en yaşanabilir kenti haline getireceğiz. Beşinci yılın sonunda Türkiye’nin en marka şehri haline getireceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı niteliğindedir. Vatandaşlarımız hizmetle tanıştı. Buradan namus şeref sözü veriyorum. Yaptığımız yardımlar, öğrencilerimize yaptığımız destekler devam edecek" diye konuştu. 

"ÇAKIL TAŞI KİMSEYE VERİLMEYECEK" 

Pehlivan açıklamasının devamında, "Meydanda boşuna demedim. Bu seçim, partiler arasında değil, daha azıyla daha fazlasını bekleyenler arasında geçecektir. Bu seçim, Menemenli için, hizmet için 'beklesin' diyenlerle 'Menemen’e bu yetmez, daha fazlasını yapın' diyenler arasında yapılacak bir seçimdir. Bugüne kadar sokak ağzıyla geldiniz ve Menemen'i kapılardan dolayı 5'e böldünüz. Menemen'in çakıl taşını kimseye vermeyeceğiz " ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası