Ege Postası
Geri

Menemen'den soğan pahalılığına çare

Soğan fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Menemen’in tadı kaçmasın” diyerek ihtiyaç sahibi 2 bin aileye 5'er kilo olmak üzere toplam 10 ton kuru soğan dağıttı.
Menemen'den soğan pahalılığına çare
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Aralık 2018 Pazar 09:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Menemen Cumhuriyet Meydanın’da soğan yüklü kamyonların önünde soğansız Menemen pişirip hemşehrilerine ikram eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Son zamanlarda hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Domates 5-7 lira arasında, kıyma 40-50 lira, patates 5 lira, biber 4-5 lira ve soğan da maşallah 6-7 lira arasında seyretme başladı. Biz Menemenliler, Menemen Yemeği’ni soğanlı yeriz. Ama soğan fiyatları öyle bir hale geldi ki; artık Menemen yemeğimizi soğansız yemeye başlayacağız. Bu hayat pahalılığında, soğan fiyatlarındaki yükselişe ‘Dur’ diyebilmek adına  ‘Çare..! Soğansız Menemen’ diyoruz. Soğanı ucuzlatmak adına ilgililere sesleniyoruz. Soğanı ucuzlatın ki biz soğanlı Menemen yemeye devam edelim. Tadımız bir, gönlümüz bir olsun” şeklinde konuştu.

Günde 2 öğün askeri ücrete denk

Başkan Şahin, şunları söyledi: “4 kişilik ailenin yiyebileceği soğansız Menemen yemeği yağı, tuzu, biberi, domatesi, ekmeğiyle 20-25 TL’ye mal oluyor. Günde bir aile öğlen ve akşam soğansız Menemen yerse, askeri ücrete eşit oluyor. Bu sebeple ‘Soğanıma dokunma’, ‘Çare..! Soğansız Menemen’ diyoruz.”

2 bin yoksul aileye soğan dağıtıldı

CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlarında katıldığı açıklamanın ardından vatandaşlara 5’er kiloluk soğan paketleri dağıtan Başkan Tahir Şahin, “Menemen Belediyesi olarak tespit ettiğimiz 2 bin yoksul vatandaşımıza 5’er kiloluk soğan paketleri dağıtacağız. Yoksulumuza yine Menemen yemeğini soğanlı yedirebilmek için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Soğan paketi alan Nazmiye Güngör ise “Menemen’i soğansız, yumurtasız, bibersiz, ekmeksiz yiyemem. Vatandaş bunu nasıl yiyebiliyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası