Ege Postası
Geri

Menemen’de 4 saatlik maraton: Faaliyet raporu görüşmelerinde tansiyon yükseldi

Menemen Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında belediyenin 2021 yılı faaliyet raporu görüşüldü. 4 saatten uzun süren meclis maratonunda, genel siyasete girilmesi mecliste seslerin yükselmesine neden olurken rapora ilişkin borçlanma, şeffaflık ve ihale eleştirileri yapıldı. Belediye Başkan Vekili aydın Pehlivan’ın eleştirilere kalem kalem yanıt verdiği oturumda, Menemen Belediyesi 2021 yılı faaliyet raporu tüm tartışmalara rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. 
Menemen’de 4 saatlik maraton: Faaliyet raporu görüşmelerinde tansiyon yükseldi
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Nisan 2022 Cuma 21:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi. Belediyenin 2021 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü mecliste, merkezi iktidar eleştirileri mecliste ipleri gerdi. 

Menemen Belediyesi 2021 yılı Faaliyet Raporu, 15 ‘re’ oyuna karşılık ‘16’ kabul oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından faaliyet raporu görüşmelerine geçirilirken Pehlivan, görevini AK Partili meclis üyesi Selahattin Yeşilkaya’ya devretti. 

Rapor üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, “Geçtiğimiz yıllara göre oldukça yoğun faaliyetlerin gerçekleştirildiği, bütçenin daha ihtisaslı kullanıldığı, gelirlerin artırılıp giderlerin azaltıldığı bir süreç yaşadık. Çok uzun sürede yapılabilecek işleri 1 yıla yakın bir sürede Aydın Pehlivan gerçekleştirdi. Biz lafı bırakıp iş yapmayı tercih ettik. O yüzden fazla konuşmaya da lüzum yok” dedi.

YILMAZ: BURADA BİR HESAP HATASI MI VAR YOKSA… 

Demircioğlu’nun ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, pazaryerinin bitilme maliyeti ve komisyonların çalışmaması üzerinden eleştirilerde bulundu ve “31 Mart seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçti. 3 yıl önce bugün Millet İttifakı oyların yüzde 54’ünü alarak Menemen’de belediye başkanlığını kazandı. Daha sonra gelişen olaylar neticesinde hepimizin bildiği gibi şu anda görevde olmayan belediye başkanı tutuklandı ve hapse kondu. Biz bu nedenle belediye çalışma yönetmeliği uyarınca belediye başkan vekilliği seçimi yaptık. Bu seçimlerde, herkes şahit Menemen’de belediye meclisi pazarı kuruldu. Oylar eşit çıktığı için kuraya başvuruldu, yargıya taşındı. En son Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Sayın Aydın Pehlivan belediye başkan vekilliğine seçildi. Sayın Pehlivan, bu görev başladığı günlerde mecliste Menemen Belediyesi’nin o anki borçlarını kamuya açıkladı. Ancak ondan sonraki süreçte belediyenin borçları konusunda meclise bilgi verilmedi. Aydın Pehlivan göreve geldiği günlerde şirket yönetimlerinin de Cumhur İttifakı’na geçmesi konusunda çalışma yürüttüler ve 3 günde alınan mahkeme kararıyla onların eline geçti. Bu arada Meta-Su işçilerine iş verilmedi ve işe kabul edilmek için de eylem yaptılar. İşe kabul edilmemeleri gerekçesi olarak da CHP’nin şirket yönetimini vermemesi gösterildi. Ayrıca, 2021 yılında bin 600 dönümlük Seyrek’teki arazinin satılı gündeme geldi biz bu şekilde gündeme gelmesinin çok yanlış olduğunu belirttik ve ret oyu kulandık. Ancak mecliste satış önergesi kabul edildi ve biz de mahkemeye başvurduk. Mahkeme şu an görülüyor. En azından lehimize devam ediyor. Bu arada Menemen’de bitmeyen bir Perşembe pazarı sorunu vardı. Bu pazar hizmete açıldı. Bir an önce bitmesi gerekiyordu. Ancak CHP yönetimindeyken kalan iş 8 milyona biter diyen AK Parti bu işi 18 milyona bitirdi. Burada bir hesap hatası mı var yoksa ülkeyi çok kötü yönettikleri, iğneden ipliğe her şeye zaman geldiği ve maliyetler katlandığı için mi böyle oldu? Ayrıca bundan önce Pazar esnafından 5 milyon istenmişti. AK Partili arkadaşlarımız bu esnafla yürümüştü. Ama kendileri göreve geldikten sonra 40-50-60 bin lira istendi. Çok merak ediyoruz. Pazaryeri esnafından ne kadar para toplandı. Ayrıca merak ettiğimiz bir diğer konu daha var. Özel kalem müdürünün kim olduğunu bilmiyoruz Menemen Belediyesi’nde. Bunun da açıklanmasını istiyoruz. 2021 yılı içinde komisyonların yeterince çalıştırılmadığını görüyoruz. Yani AK Parti iktidarı ele geçirince kestirmeden bütün önergelerin direkt oylanmasını arz eder hale geldi. Bu arada belediye meclisi üyeleri tarafından verilen soru önergelerine yanıt alınmadığını görüyoruz. Halbuki kendileri de önceden aynı konudan mustariplerdi” diye konuştu. 

YILMAZ: ELİNİZDEKİ ZEYTİNYAĞI FABRİKASINI DA KAPTIRDINIZ

Raporda olması gereken bazı hususların da rapora konulmadığına da dikkat çeken Yılmaz, “Faaliyet raporu görüşenlerini doğru bir zemine oturtmak lazım. Biz burada gelir giderleri ibra etmiyoruz. Belediyenin bir yıllık faaliyetlerini görüşüyoruz. Belediyenin yapması gereken ve yaptığı işler nelerdir… Biz bunları görüşüyoruz. Yönetmeliğe göre faaliyet raporu kitapçığı hazırlanırken kitapçıkta detayların gösterilmesi gerekiyor. Bütçe kalemleri yazılmış mesela ama biz bunun alt detaylarını göremiyoruz. Bunların gösterilmesi lazım. Mesela bilançoya yer verilmiyor. Büyükşehir’in faaliyet raporu kitapçığında yazar ama bilanço. Biz bunların hiçbirini göremiyoruz. O zaman biz neyi görüşeceğiz? Ayrıca bu kitapçıkta performans göstergelerinin de yer alması gerekiyor. Biz tahmini bütçeyle birlikte performans planını da hazırlıyoruz. Aradan bir yıl geçtikten sonra bu bütçenin kesinleşmiş halini incelerken performans planını da görmemiz lazım. Kitapçıkta bunlar da yok. 2021 yılı performans programında 25 bin metrekare yol planlanmış. Ne kadarı yapıldı? Bugün Asarlık ve Emiralem bölgesi perişan halde. Yollar yapılmadı ama bazı yerlere saat kuleleri dikildi. Bu kuleler performans programında var mıydı? Zeytinyağı kurulması vardı performans programında. Siz bunu yaptınız mı? Yapmamakla kalmadınız elinizdeki zeytinyağı fabrikasını da kaptırdınız. Biz bu haliyle faaliyet raporuna ‘ret’ oyu kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

YEŞİLKAYA: O SANDIK DERİN GÖZÜKMÜYOR AMA…

Yılmaz’ın konuşmasının sonunda merkezi iktidarı eleştirmeyi başlaması üzerine meclisi yöneten Yeşilkaya tepki göstererek, genel siyasette yapılan işsizlik, ekonomik kriz eleştirilerinin Menemen’le ilgili olup olmadığını sordu. Yılmaz’ın “Menemen’le tabii ki de alası var. Nasıl yok” ifadelerini kullanması üzerine Yeşilkaya,  “Sizin anlattıklarınız genel siyasetle bağlantılı. Onu da kısmet olursa 2023’te meydanlarda anlatırsınız. O sandık, çok derindir. Çok derin gözükmüyor Girince çıkmazsınız. O yüzden sözlerinize dikkat edin. Sandığa girdiğinizde bu sözlerinizin hesabını veremezsiniz. O yüzden Menemen’i anlatın. Siz bu raporu okumamışsınız belli. Hep şu yok bu yok diyorsunuz. Olanı anlatın” diye konuştu.

YILMAZ: AK PARTİ HÜKÜMETİ ÜLKEMİZE CEHENNEMİ YAŞATIYOR

Yılmaz ise Yeşilkaya’ya yanıt olarak “Olanı siz anlatın. Sözlerimi zaten bağlamak üzereydim. Menemen ya da başka ilçelerin ve illerin meseleleri ulusal sorunlardan bağımsız düşünülemez. O yüzden burada genel sorunlardan bahsetmek gayet normal. Siz de bahsedin. Neden korkuyorsunuz ki bundan? AK Parti hükümeti ülkemize cehennemi yaşatıyor” dedi.

DEMİRCİOĞLU: İL BAŞKANLIĞINIZDAN ELİNİZE YAZILI MI VERİLDİ BİLEMİYORUM AMA…

Yılmaz’ın ardından söz alan Demircioğlu, “belediye meclisi pazarı” ifadelerine tepki gösterdi ve “Ben öncelikle CHP Grup Başkanvekilini kınıyorum. Çünkü ‘Belediye meclis pazarı kuruldu’ dedi. Siz burada meclis üyeliği görevini icra ediyorsunuz .Hiçbir meclis üyesini pazarda satılan bir malmış gibi ifa edemezsiniz. Öncelikle  meclis üyelerimizden özür dilemelisiniz. Bugün hazırlıklı gelmişsiniz. Herhalde il başkanlığınızdan elinize yazılı mı verildi bilemiyorum ama bu meclis üyelerinden özür dileyin. Hiçbirimiz pazarda satılacak bir mal değiliz. Pazarla alakalı konuşacaksak sizin beceremediğiniz pazaryerini açanlarız biz” dedi.

DEMİRCİOĞLU: NEREDEN GELİYOR BU İCRALAR?

Yılmaz’ın diğer eleştirilerine de yanıt veren Demircioğlu, şunları söyledi; “Ali Bey kendine göre olumsuzlukları sıraladı. 3 bin 500 kişiye yemek dağıtılıyordu 7 bin kişiye dağıttık. Sanki 1 yılda olumlu hiçbir şey yapılmadı, insanların hayatına hiç dokunulmamış gibi… Anıttan bahsediyorsunuz Emiralem’in çileği meşhur. Oraya bir çilek anıtı koymak sizi rahatsız mı etti? Mevlana, ‘Senin dünyaya bakan penceren kirliyse benim çiçeklerim sana çamur görünür’ diyor. Bence CHP Grup başkanvekili bir an önce pençelerini sildirsin. Özel kalem mevzusu… Biz geldiğimizde de balkan yardımcısı, başkan danışmanı vardı. Kim kimdi o belli değildi. Faaliyet raporuna bakıldığında harcama yetkili şahsımdır. Herhangi bir özel kalem ataması yapılmadı. Sizin döneminizde danışman, danışmanın danışmanı, sekreter… Bi’ dünya sekreter vardı. Sabah sekreter akşam sekreter… Eğer siz bu faaliyet raporuna baksaydınız hayvan barınağını görürdünüz. Komisyon çalışmalarından bahsettiniz. Bugün ilk kez bir önerge mecliste ilk kez 7-8 komisyona gönderildi. Siz yazılı önerge getirin, siz çalıştırın komisyonları. Kaç tane yazılı önerge getirdiniz? Yollar alakalı sorunuz oldu. Geçen hafta itibariyle bir ihale yapıldı. 50 bin metrekare parke ve 10 bin metrekare bordürle alakalı ihale yaptık. Bizim bütün sorunları çözmek gibi bir niyetimiz var. Mükemmel olmayabilir ama uğraşıyoruz. Zeytinyağı dediniz. Elinizdekini kaptırdınız dediniz. Bu borç kimin borcu, ne zamandan geliyor? Menemen’in bütün süreçleriyle ilgili belediyeyi icralık etmişsiniz. 22 yıl. Siz yaptınız bunu. Siz yönettiniz bu ilçeyi. Nereden geliyor bu icralar? Biz de zeytinyağı fabrikası hizmet etsin istiyoruz ama mevcut makineler CHP’li bir belediyenin yönetememesinden icralık oldu. Bizle Menemen’de ciltlerle tarih yazıyoruz.”

PERÇİN:7 BİN KİŞİYE YEMEK VERECEĞİNİZE İŞ VERSENİZE

Demircioğlu’nun konuşmasının ardından söz alan CHP’li meclis üyesi İhsan Perçin, “Yusuf Bey’i izlerken A Haber’i izliyormuş gibi oluyorum. Memleket yardım yeri kabul ediyorsun. 7 bin kişiye yemek dağıtacağınıza iş verip istihdam yaratsana” dedi.

Perçin’in daha sonra cumhuriyet dönemi kazanım ve faaliyetlerini anlatmaya başlamasıyla birlikte mecliste gerilim yaşandı ve Perçin’in sözü kesilmek istendi. 
Yaşanan tartışmaların ardından sözlerine devam eden Perçin,” İnsanlar sizin döneminizde ekmek alaz hale geldi. Ekmek kuyrukları oluşmaya başlandı. Siz A Haberi konuşacaksınız burada. İnsanlar A Haber’i izliyor ama gerçekler farklı. Bunlar yapılanları sattılar,70 milyar doları hiç ettiler. Siz önce 128 milyar doların hesabını verin. Biz yaptık AKP hükümeti sattı” dedi.

DİKKAT ÇEKEN ‘MENDİL’ AYRINTISI

Rapor üzerine söz alan CHP’li meclis üyesi Deniz Karakurt, Ehlivan2ın titrine ilişkin dikkat çeken bir ayrıntıyı gündeme getirdi ve “3. faaliyet raporumuzu oyluyoruz. Ben siyasete aktif olarak yeni girenlerdenim. Bu görevi alırken bazı hedeflerim ardı. Şeffaf, hukuktan ayrılmayan bir belediye olsun istedim. İlk yıl faaliyet raporunu oyladık ve ben birtakım yanlışlar olduğunu düşündüğüm için ‘hayır’ oyu verdim. Ama asla bu dönemki kadar yanlış yokmuş. Ben 2. dönemde de sizlerin evet oyunun aksine ben o zaman da ret verdim. Çok güzel bir kitapçık basmışsınız ama yarısı reklam. Benim eşim Arap Emirlikleri’nde çalıştı uzun süre. Oraya gittiğimde gördüm ki her yerde Emir’in fotoğrafı var afişlerde. Beni çok rahatsız etmişti. Maalesef Menemen’de göreve gelir gelmez Tahir Şahin döneminde yapılan buna benzer işleri yapmayalım dedim ama yapıldı. Ama bu dönemde daha da fazla yapıldı. Şu Arap Emirlikleri’nin adeti olan fotoğraf asma işinden vazgeçelim. Beni çok rahatsız ediyor. Reklam elbet yapılacaktır ama afiş afişler şeyi asmaktan vazgeçelim. Hoş durmuyor. İnsanları da rahatsız ediyor. Bu arada bize bir mendil dağıtıldı üstünde Menemen Belediye başkanı yazıyor. Sanırım Aydın Pehlivan’ın haberi yok ya da gözünden kaçtı. Kendisi başkan değil. Başkanlık yok. Başkan seçimle olur. Zaten bir başkandan bahsediyorsak hali hazırda bir başkan var” dedi. 

KARAKURT: FAALİYET RAPORU BENİM GÖZÜMDE ÇÖP HÜKMÜNDE

Faaliyet raporunda birçok noktanın eksik bırakıldığını da belirten Karakurt, denetlenebilirliğin olmadığının altını çizdi ve “Faaliyet raporu… Faaliyet raporunuz çok kısıtlı. İçeriğini açmadığınız için ben neresinden okuyacağımı anlamadım. Rahatsız olduğum birkaç faaliyet var. Faaliyet raporu benim gözümde çöp hükmünde. Çünkü açıklama yok. Men aş ve Meta-Su şirketlerimiz var. Bu şirketlere ilişkin denetimler AK Parti hükümeti döneminde kaldırıldığı için bu şirketler denetlenemiyor. Bu nedenle bu dönemde pek çok faaliyet de bu şirketler üzerinden yürütülüyor. Bu yanlış Pek çok harcamanın ve yandaşlara yapılan harcamaların bunlar üzerinden yapıldığını duyuyoruz ayrıca verdiğimiz önergelere hiçbir zaman olumlu dönüş olmadı. Aydın Bey bazı meclis üyelerini arayıp cevap ermiş. Ama biz mecliste sorduğumuz sor ve önergelere mecliste yanıt istiyoruz. biz bu soruları kendimiz için değil Menemen halkı adına soruyoruz. Şeffaf belediyecilik yapalım. Yanlışlara yanlışla cevap vermeyelim. Önceki dönemde ne kadar yanlış varsa bu dönemde artarak devam etti. Ayraca bu faaliyet raporunun içine Menaş ve Mata-Su girmediği için denetlenebilirlik yok. Ben bu faaliyet raporunda borçlanma görüyorum. Borçlarımız daha da arttı. Bazı borçlar ödenmiş. Mesela hayvan barınağı... E tabi ödenir ne de olsa yandaş şirket. Ben borçlanmaların arttığını ve belediyenin daha da borç yükü altına girdiğini görüyorum. Ben bir korku imparatorluğu görüyorum. Personel korkuyor. O kadar çok personel telefonu almıştım ki… Serdar bey döneminde de almıştım ama bu kadar yoğun aranmamıştım. Bu kadar korku görmemiştim. Ayrıca yapılan ihalelerde ihalenin kime verildiği ilan edilmeli ya da asılmalı. Bu şeffaf belediyeciliktir” diye konuştu.

AKBULUT: BİR ŞEYİ DOĞRU YAPALIM

İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut ise raporda yapılan faaliyetlere ilişkin maliyet ve şeffaflık vurgusu yaptı ve “Yaptıklarınız inceledik. Daha iyi olabilir miydi, olabilirdi. Hiç kimse bir eserin yapılması karşı gelmez. Ben bir inşaat mühendisi olarak o günkü ve bugünkü maliyetler konusunda pazar yerinin çok daha farklı maliyetlere yapılabileceğini biliyorum. Bizi üzen esas nokta 31 Mart seçimlerinden sonra o sıkıntılı süreçte yapılanların yapılmaya başlaması. Mesela meydanlarda saksılar dikilmesi vb. Bu kadar borç içindeyken… Bunu üzülerek söylüyorum. Biz madem bu kadar borç istiyoruz bunları yapmayalım. Pazaryeri… Biz oranın yapılması taraftarıyız zaten. Bir işi yapmak ve bir de yapılış şekli. Keşke açık ihale düzenleseydik ve verilen rakamlar daha farklı olsaydı. Belki çok daha farklı rakamlara bunu yapabilirdik. Hayvan barınağı… Ben orasıyla ilgili hiçbir ihale dokümanı görmedim. Bir şeyi doğru yapalım. Biz kamu kurumuyuz ve kamunun parasını en iyi şekilde kullanmalıyız” ifadelerini kullandı.

PEHLİVAN: UTANÇTAN YERİN DİBİNE GİREBİLECEK POZİSYONDALAR

Tüm eleştirilerin ardından konuşan Başkan Vekili Pehlivan, şunları söyledi; “Arkadaşlarımız, ‘Faaliyet rampaları bütçe değil faaliyet olarak değerlendirilir’ diyorlar. Haklılar. Çünkü utançtan yerin dibine girebilecek pozisyondalar. Bir önceki yılda kendilerinin yönetiminde oldukları senelerdeki mali verilerle şu andaki mali verileri mukayese ettiğimizde Menemen halkından neyi çaldırdığınızı net bir şekilde görülüyor. Menemen biliyor. Faaliyet raporlarımız buradadır. 5 yıllık gelir gider denge oranlarımıza bakınca… 2019 yılında yüzde 61, 2021 yılında yüzde 81.03. Yani en iyi gelir gider dengesine sahip bütçe bizimki. Toplamda gelirimiz 50 milyon 64 bin lira artmış, giderimiz ise 10 milyon 225 bin lira eksilmiştir. Toplamda 60 milyonu kurtarmışız. Geçmişi hatırlayalım. 3 yalındaki arabalar kesilip hurdaya satılırken… Deniz hanım diyor ya… Personel 4 ay maaşını alamazken sizleri aramadılar mı hiç mi rahatsızlık duymadınız? İşçimizle sürekli aramıza girme çabanızı hayretler içiresinde izliyorum. Bu çekinceniz neden? Çünkü Menemen Belediyesi’nin çalışanı Aydın Pehlivan’ı kucaklıyor. Siz korkuyorsunuz. Ben sizin çekinceleriniz anlıyorum. 2.8 milyona alınacak araçlar 10 milyona alınırken, 7,5 milyona alınacak araçlar 4 yıllığına 44 milyonla kiralanırken… Sizler kendinizi bu işten sıyıramazsınız. Menemen halkı sıyırmaz bunu. Siz birlikte yola çıktınız, birlikte ilerlediniz. Seçilen e bu süreci yönetenler de sizlersiniz. Bene Menemen halkına şu sözü veriyorum. Bize inana hiç kimsenin başını öne eğdirmeyeceğiz. Size birçok örnek verdim. Konuşmasınız bu iş kapanıp gidecek. Sizi tebrik ediyorum. Elimde veriler var. Afaki konuşmuyorum. Emiralem’imizin çileği dünyaya bedel. Biz de bir anıt yaptırdık. Üzümümüz, pamuğumuz... Dünyanın en kaliteli 2. pamuğu Menemen’de üretiliyor. Kim biliyor bunu? Ayrıca bu saatten sonra bu hizmetleri Deniz Hanım billboardlarda benim resmimle görecek. Şimdiden rahatsızlık için özür diliyorum. Bazı eleştiriler yaparken elinizi vicdanınıza koyun. Sonuç itibariyle bir hukuk devletindeyiz. Mesela Seyrek’teki arazilerle ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktığında hakimlere teşekkür ediyoruz ama süreçle ilgili olarak ‘Hukuksuzluk var’ diyorsunuz. Burada TC’nin yasalarına göre icra edilen bir süreç oldu. Bir kura yapıldı ve rabbim bu görevi bize nasip etti. Bu görevi birlikte yürütelim dedik ama hala ayak diretiyoruz. Benim hiçbir aman ben yaptım cümlem olmadı. Biz yapalım dedim.”

ÖNERGELERE YANIT TARTIŞMASI

Sözlerine Karakurt’un eleştirilerine yanıt vererek devam eden Pehlivan, “Asarlık ve Emiralem yolları dendi… Menemen genelinde ve oralarda asfalt ve parke çalışmalarımız Aralık ayında açacağımız çok büyük bir ihaleyle sonuçlanacak. Hedefimiz 2023 Ocak ya da Şubat ayından itibaren Menemen’in en ücra köşesine girmek. Ayrıca zeytinyağı fabrikası örneği verildi. Oranın ne zaman ve hangi borçlarla haciz edildiğini açıklayalım mı? Şu an haczen fabrika sökülmüştü ve bizim bu süreçte zerre etkimiz yoktur. Ama bunu yanında bizim o fabrikayı ayağa kaldırmamız gerekiyor ki bölge halkından talep var. Bununla ilgili 2 yol haritamız var. Onunla ilgili bu ay içinde karar vereceğiz. Ve bu karar doğrultusunda fabrikayı ayağa kaldıracağız. Deniz hanım pazaryeriyle ilgi önerge verdik ve önergelerimiz hiçbirine cevap verilmedi dedi. Ne önerge veridiniz Deniz Hanım” demesi üzerine Karakurt, “Önümüzdeki mecliste getireyim” yanıtını verdi.

Karakurt’un yanıtının ardından sözlerine devam eden Pehlivan, hem ihale hem de şeffaflık eleştirilerine değindi ve  “Bir tane önergenize cevap verilmedi onu da buradan açıkladı. Hukukçularımız bununla ilgi gelip istedikleri kadar inceleyebilirler ama bu evrakların incelenmesi KVK anlamında sıkıntı yaratabilir dendi. Ama siz bir hukukçu kimliğinizle istediğiniz veriyi gelip alabilirsiniz. Menemen tarihinde ilk kez dükkanlar ihaleye çıktı. Bunu yapan ilk biziz. Siz 22 yılda bir tane yapmadınız. Siz Meta-su ve Menaş’tan bahsettiniz. Sizin dönemizde statların kaç liraya ihale edildiğini biliyor musunuz? Önümüzdeki meclislerde hepsini açıklayacağım. Hangi yandaşlara neler peşkeş çekilmiş onu da anlatacağız. Pazar yerinin ihalesi dendi. O zaman da açıkladık ve pazaryerinin 3 yıldır bitmediğini ve bunun hem pazarcıları hem de vatandaşları zor durumda bıraktığını söyledik. Eğer bir açık ihaleye çıkmış olsaydık şimdiye o ihale bitmezdi. Biz onu yine ihale kapsamında yaptık Pazarlık usulü ihaleye açtık. İhaleyi alan firma da şu anda zarar ettiğini söylüyor. Bizden fiyat farkı istiyor. Biz de veremeyeceğimiz söyledik. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bile verilmesi gerekirken biz ‘Hayır’ dedik. Çok güzle projelerle geliyoruz ve tam bir şeffaf belediyecilik anlayışıyla geliyoruz. Bugüne adar yapılmamış ilklerin yapıldığını ya da usullerin değiştiğini görmek sizi neden rahatsız ediyor? Rahatsız etmemeli. Hiçbirimiz bu koltuklara yapışıp kalmayacağız amacımız Menemenli hemşerilerimize almamış oldukları hizmetleri vermek. Bunu da icatlarımızla ortaya koyalım. Herkes bu sürece katkı koysun. Rakamlarımız geçmiş olduğumuz dönemlerden çok çok daha başarılı sonuçlanmıştır. Bu hepimizin başarısıdır” dedi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Oturumda ayrıca, yeni dönemde encümende ve ihtisas komisyonlarında görev yapacak meclis üyeleri gizli oylamayla seçildi. Her ihtisas komisyonunda 5 kişinin 1 yıl üreyle görev yapmasına mecliste oy birliğiyle karar verildi.

Yapılan oylama sonucunda encümende ve komisyonlarda görev alacak isimler şu kişiler oldu;

Belediye Encümeni: 17 oyla Hasan Ünal ve 16’şar oyla Melih Damar ve Selahattin Yeşilkaya 

Plan Bütçe Komisyonu: Ali Yılmaz, Çağlar Gülez, Murat Ünsal, Selahattin Yeşilkaya, Rasim Yiğit Özge

İmar Komisyonu: Can Çobanyılmaz, Hanifi Can, Ali Aydın, Halil Akbulut, Erdal Kanmış

Hukuk Komisyonu: Bahadır İnancı, Serkan İnceoğlu, Koray Yücel, Mehmet Karabiniş, Hasan Ünal

Tarım-Orman ve Hayvancılık Komisyonu: Ferhat Uysal, Serkan İnceoğlu, Celal Gelen, Düzgün Küçük, 

Çevre, Ekoloji ve SağIık Komisyonu: Mehmet Sait Büdün, Hanifi Can, Ali Yılmaz, İhsan Perçin, Hasan Ünal

Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu: Murat Ünsal, Can Çobanyılmaz, Deniz Karakurt, Özgül Metin, Seval Bozkurt

Eğitim-Kültür-Spor ve Ulaşım Komisyonu: Selahattin Yeşilkaya, Melih Damar, Düzgün Küçük, İhsan Perçin, Ali aydın

Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonu: Mehmet Sait Büdün, Yetkin Yıldız, Mahir Erdal Öztürk, Erdal Kanmış, Rasim Yiğit Özge 

Engelsiz Menemen Komisyonu: Murat Ünsal, Serkan İnceoğlu, Özgül Metin, Deniz Karakurt, Rasim Yiğit Özge

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası