Ege Postası
Geri

Menemen’de dikkat çeken açılış!

Menemen Belediye Meclisinde CHP grubu içerisinde yaşanan ‘3 fire’ olayının ardından CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, Menemen Belediye Başkan Vekili AK Partili Aydın Pehlivan ve AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik ile bir açılışta buluştu. CHP'li Erdoğan’ın yaşanan gerginliklerin ardından AK Partili isimlerle bir araya gelmesinin parti kulislerinde olumsuz karşılandığı ifade edildi.
Menemen’de dikkat çeken açılış!
Haberler / Yerel Politika
14 Mart 2021 Pazar 13:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Serdar Aksoy’un Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” suçlarıyla tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasıyla birlikte Menemen’de bir kaos ortamı baş göstermişti.

1 Aralık’ta gerçekleştirilen Belediye Başkan Vekili seçimlerinde AK Parti ve CHP arasında tansiyon yükselmeye başlamıştı.

1 Aralık tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde oylamada üstünlük sağlanamamış ve kura çekiminden Millet İttifakı adayı CHP'li Deniz Karakurt’un ismi çıkmıştı. Ardından Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan kuranın iptali için yargı yolunu tutmuştu.

Mahkeme kura ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verirken yeniden kura çekimi yapılmış ve bu kez kuradan çıkan isim Aydın Pehlivan olmuştu.

İkinci kuranın ardından ise Deniz Karakurt, kuranın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yargıya başvurmuştu.

Tüm bu seçim süreçleri boyunca ise hem Menemen’de hem de İzmir genelinde AK Parti ve CHP arasındaki gerginlik tavan yapmıştı.

Süreç boyunca AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik ile CHP İlçe Başkanı Turan Erdoğan arasında sert atışmalar yaşanmış, belediyenin borcu ve yolsuzluk iddiaları gündeme gelmişti.

BİRLİKTE AÇILIŞA KATILDILAR

Yaşanan tüm gerginliklerin ardından dün Menemen’de gerçekleştirilen bir işyeri  açılışında Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik ve bazı meclis üyeleri bir araya geldi.

Yaşanan bu sürecin ve Menemen Belediye Meclisi’ndeki ‘3 fire’ olayının ardından Erdoğan’ın AK Partili isimlerle açılışta bir araya gelmesi dikkat çekti.

Menemen Belediyesi'nin kaybedilmesi ve üç firenin verilmesi sonrası partililerin hedefinde olan İlçe Başkanı Erdoğan'ın bu fotoğrafın içinde yer alaması CHP kulislerinde tepkiyle karşılandı.

Erdoğan'ın mecliste ve seçim sürecinde yaşananların yankıları hala devam ederken açılışta samimi görüntüler vermesi partililerce hoş karşılanmadığı ifade edildi. Öte yandan yine kulislerde bazı partililerin "İlçe Başkanı süreçte AK Partililerle iş birliği mi yaptı" diye tepki verdiği iddialarıyla çalkalanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası