Ege Postası
Geri

Meral Akşener ve Önder Sav arabulucu oldu, barikat kalktı

Baro başkanlarının Ankara'ya girişinde önlerine konulan barikat kaldırıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve eski Ankara Baro Başkanı Önder Sav'ın arabuluculuk yapması üzerine kente yürüyerek girilmesine izin verilen başkanlar araçlarla Anıtkabir'e gitti. Avukatlar Anıtkabir'e giderek saygı duruşunda bulundular.
Meral Akşener ve Önder Sav arabulucu oldu, barikat kalktı
Haberler / Güncel
23 Haziran 2020 Salı 14:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara girişinde bekletilen baro başkanlarını ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başkanlara itidal çağrısı yapıp, “Kişisel girişimlerimle gereken çabaları göstereceğim” dedi.

Genel Başkan, parti genel merkezine gelir gelmez yoğun bir telefon trafiği başlattı. Az önce Sözcü’nün sorusu üzerine İYİ Parti yetkilisi, “Barikat kalkacak, başkanlar Anıtkabir ziyaretini yapabilecek” dedi.

Barikatın kaldırılması sonrası Ankara’ya yürüyerek girilmesine izin verilen başkanlar 200 metre yürüdükten sonra araçlarla Anıtkabir’e gitti.

ÖNDER SAV DA DEVREDE

Krizin aşılmasında eski Ankara Baro Başkanı Önder Sav da devreye girdi. Bakanlarla da temas sürdüren Sav, yürüyüşe engel olunmasının getireceği sakıncaları dile getirdi. Sav’ın konuşması da sorunun aşılmasında etkili oldu.

Bu arada Türkiye Barolar Birliği Bakanı Metin Feyzioğlu’nun da sorunun aşabilmesi için dün geceden sabah 4’e kadar temaslarda bulunduğu öğrenildi.

BARO BAŞKANLARI ANITKABİR'DE

İktidarın "çoklu baro" hazırlığına karşı illerinden "Savunma Yürüyor" sloganıyla geldikleri Ankara'da polisin engellemesiyle karşılaşan baro başkanları 24 saatlik eylemden sonra amaçlarına ulaştı ve Anıtkabir'e gitti.

Baro başkanları, Anıtkabir'de Aslanlı Yol'dan yürüdükten sonra Atatürk'in mozolesi önünde saygı duruşunda bulundular. 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası