Ege Postası
Geri

Merdiven koşma yarışı renkli geçti

Tokat merkez Ali Paşa Mahallesi Buzluk Sokak’taki 104 basamaklı merdivende, Tarihi Kırkbadallar Merdiven Çıkma Yarışması’nın 5’incisi düzenlendi. Yıldız kızlar ve yıldız erkelerde yarışan sporcular, 104 basamağı bir defa inip çıktı....
Merdiven koşma yarışı renkli geçti
Haberler / Güncel
27 Eylül 2013 Cuma 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tokat merkez Ali Paşa Mahallesi Buzluk Sokak’taki 104 basamaklı merdivende, Tarihi Kırkbadallar Merdiven Çıkma Yarışması’nın 5’incisi düzenlendi.

Yıldız kızlar ve yıldız erkelerde yarışan sporcular, 104 basamağı bir defa inip çıktı. Büyük erkekler kategorisindeki sporcular ise 3 defa 104 basmak inip çıktı. Yarışma sonunda ilk üç dereceye girenlere madalya ve çeşitli ödüller takdim edildi. Yarışma sırasında küçük kazalar da yaşandı.

Tarihi Kırkbadallar Merdiven Çıkma Yarışması Genel Koordinatörü ve Plevnespor Atletizm Antrenörü Abdullah Yılmaz tarafından organize edilen yarışmaya 6’sı bayan 26 sporcu katıldı. Yılmaz, yarışmayı geleneksel hale getirdiklerini kaydetti. Badal kelimesinin Tokat yöresine has bir kelime olduğunu ifade eden Abdullah Yılmaz, “Badal, merdiven ya da basamak anlamına gelmektedir. Tokat’ın tarihi ve doğal güzelliklerine katkı sağlamak istedik.” diye konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası