Ege Postası
Geri

Merkel'e çarşaf giydirdiler!

Alman kanalı ARD, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in mülteci krizindeki tutumunu eleştirmek amacıyla, fotomontajla Merkel'e çarşaf giydirdi.
Merkel'e çarşaf giydirdiler!
Haberler / Dünya
6 Ekim 2015 Salı 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman devlet televizyonu 1. kanalı ARD, Şansölye Angela Merkel’i kara çarşafa soktu. Merkel’in mülteci krizindeki tutumunu eleştirmek amacıyla, fotomontajla Merkel’e çarşaf giydiren ARD, mülteci akınına uğrayan Almanya’nın gelecekte kendi değerlerini kaybedeceğine vurgu yaptı.

“Bericht aus Berlin” adlı programda mülteci krizini irdeleyen moderatör Rainald Becker, arka fonda çarşaflı Merkel ve onun da arkasında Alman Parlamentosu’nu minare ve hilallerle gösteren bir grafik eşliğinde, ”Gerçekten başaracak mıyız, yoksa baş edemeyecek miyiz', Başarırsak bizim değerlerimiz ne olacak. Hayatımız gelecekte nasıl olacak. Mülteciler kadın hakları, eşitlik, düşünce özgürlüğü ve basın özgürlüğü konusunda sıkıntı yaşarsa nasıl davranacağız” sorularını sordu ve “Bu sorular toplumda korku yaratıyor” ifadesini kullandı.

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA BAŞLADI
Devlet televizyonunun böyle bir yayın yapması, sosyal medyada tartışma başlattı. “Toplumda korkuyu asıl böyle haberler arttırıyor” diyen de var, grafiği, “Pegida’nın söyleminin fotoğrafa dönüştürülmüş hali” diyen de. Diğer taraftan bunun basın ve ifade  özgürlüğü olduğunu savunan da.

Tartışmalar üzerine açıklama yapan ARD ise, amaçlarının, polarize ederek bilinçlendirmek ve Batılı değerlere vurgu yapmak olduğuna dikkat çekti. Sosyal medyada başlayan tartışmanın siyasiler arasında başlayıp başlamayacağı merak ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası