Ege Postası
Geri

Merkel'in işsizlik zirvesine 'seçim yatırımı' eleştirisi

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in başkent Berlin’de düzenlediği ‘Avrupa Birliği’nde Gençler Arasındaki İşsizlikle Mücadele Zirvesi’ne muhalefet partisinden 'seçim yatırımı eleştirisi' geldi. Sosyal Demokratların başbakan adayı...
Merkel'in işsizlik zirvesine 'seçim yatırımı' eleştirisi
Haberler / Dünya
5 Temmuz 2013 Cuma 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in başkent Berlin’de düzenlediği ‘Avrupa Birliği’nde Gençler Arasındaki İşsizlikle Mücadele Zirvesi’ne muhalefet partisinden 'seçim yatırımı eleştirisi' geldi. Sosyal Demokratların başbakan adayı Peer Steinbrück, AB’nin doğrudan gençlerin işsizlik sorununa çözüm olması için vaat ettiği 6 milyar Euro’luk bütçenin yeterli olmayacağını savundu.

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel de Merkel’in Avrupa ülkelerine dayattığı tasarruf paketini Avrupa gençliğinin geleceğini elinden almak olarak değerlendirdi. Gabriel, Merkel’in bir taraftan tasarruf paketi, diğer taraftan gençlerin işsizliği ile mücadele zirvesi yaparak çelişkiye düştüğünü ileri sürdü.

Ülkelere “Para yeterli olmaz akıllı reformalar ve alt yapı çalışması gerekiyor.” uyarısı yapan Başbakan Merkel, işsizlik için ayrılacak kaynağın 8 milyar Euro’ya çıkarılacağı bilgisini verdi.

Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen, 2014-2015 yıllarında gençlerin işsizliği ile ilgili bütçenin 25 milyar Euro’ya çıkacağını kaydetti. Kasım ayında somut adımların kamuoyuna duyurulacağı zirvede 2014- 2015 yılında yirmi beş yaşına kadar olan gençlerin işsizliklerinin dördüncü ayından itibaren işveren, meslek eğitimi imkanı sunan ya da staj yeri sunan işletmelere aktarılmak üzere 8 milyar Euro bütçe ayrıldığı, önümüzdeki Ağustos’tan itibaren 2016 yılına kadar Avrupa Yatırım Bankası’nın orta ve küçük işletmelere her yıl için 6 milyar Euro uygun ödemeyle kredi sağlaması kararlarının alındığı belirtildi.

AB Sosyal Fonu işsizlikle mücadele için 16 milyar Euro’yu sosyal projeler için kullanıma sunacak. Ayrıca akademik öğrenci değişimi Erasmus programı meslek eğitimi öğrencileri içinde sunulacak. İsteyen meslek öğrencileri AB üyesi ülkelerde meslek eğitiminin bir kısmını geçirebilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası