Ege Postası
Geri

Merkez’den döviz oynaklığına ’kısa süreli ek parasal sıkılaştırma’ önlemi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), dövizde görülen aşırı oynamalara karşı ’kısa süreli ek parasal sıkılaştırma’ya gideceğini bildirdi.TCMB’den konu ile ilgili yapılan açıklamada son bir ayda iç ve dış gelişmeler nedeniyle...
Merkez’den döviz oynaklığına ’kısa süreli ek parasal sıkılaştırma’ önlemi
Haberler / Ekonomi
11 Haziran 2013 Salı 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), dövizde görülen aşırı oynamalara karşı ’kısa süreli ek parasal sıkılaştırma’ya gideceğini bildirdi.


TCMB’den konu ile ilgili yapılan açıklamada son bir ayda iç ve dış gelişmeler nedeniyle dövizde sert dalgalanmalar olduğuna işaret edilerken, şu ifadelere yer verildi:

“Aşırı oynaklığın fiyat istikrarı ve finansal istikrarına olası etkilerini gidermek amacıyla gerekli görülen günlerde kısa süreli ek parasal sıkılaştırma uygulamalarının başlatılmasına karar verilmiştir. Ek parasal sıkılaştırma asıl olarak açık piyasa işlemleri yoluyla mümkün olacaktır. Politika faizinden yapılan fonlama miktarı geçici bir süre için azaltılarak normal günler için ilan edilen alt sınırın altına düşürülebilecektir. Gerekli görülmesi halinde bu işlemleri destekleyici yönde, sterilize edilmemiş (etkili) gün içi döviz satım ihalelerinin veya doğrudan müdahalelerin kullanılması da söz konusu olabilecektir.
Ek parasal sıkılaştırmanın güçlü, etkili ve geçici olması esastır. Uygulamanın süresi döviz piyasasındaki oynaklığın seyrine bağlı olarak değişebilecektir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası