Ege Postası
Geri

Meta-Su işçileri eyleme hazırlanıyor

Belediye-İş İzmir Çevre İlçeler Şube Başkanı Cumali Akay, maaşlarını alamayan ve ardından şantiyeye alınmayan Meta-Su işçilerinin direnişinde son durum hakkında bilgi verdi. İçeride kalan bir maaşlarının yatırıldığı belirten Akay, henüz bir uzlaşı sağlanamadığını ifade etti. Akay ayrıca lerleyen günlerde eylemliliğe geçeceklerini söyledi.
Meta-Su işçileri eyleme hazırlanıyor
Haberler / İzmir
11 Şubat 2021 Perşembe 17:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen’de Serdar Aksoy’un tutuklanmasıyla başlayan kaos, belediyeye bağlı şirket olan Meta-Su çalışanlarının maaşlarının ödenmemesiyle devam ediyor.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, maaşların ödenmemesinin nedeninin Meta-Su ve Menaş şirketlerinin yönetim kurulu başkanı Deniz Karakurt’un, şirket yetkilerini belediyeye devretmemesi olduğunu iddia etmişti. Pehlivan ardından işçilerle yaptığı konuşmada, Meta-Su ile belediye arasında bir protokol olmadığını hatırlatmış ve belediyeye bağlı bir şirket olmadığını söylemişti. Pehlivan bu nedenle işçilere kanuni olarak belediyeden maaş yatıramayacağını ifade etmişti.

Pehlivan’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Deniz Karakurt ise Pehlivan’ın iddialarına belgeli yanıt vermişti. Belgelere göre; 1 Ocak 2019 tarihinde Meta-Su ile Menemen  Belediyesi arasında Dönemin Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in imzasının olduğu bitiş tarihi ise 31 Aralık 2021 olan toplu iş sözleşmesi yapıldığı ortaya çıkmıştı.

HAK-İŞ’TEN MENEMEN BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Menemen’de yaşanan son durumu değerlendiren Belediye-İş İzmir Çevre İlçeler Şube Başkanı Cumali Akay, içeride kalan bir maaşlarının yatırıldığını ancak uzlaşıya hala yanaşılmadığını söyledi. Bu olaylar yaşanırken belediyeye dikkat çeken bir ziyaretin de yapıldığını belirten Akay, “Uzlaşı iki taraf arasında olan bir şey olduğu için şu an bir uzlaşı dan bahsedemiyoruz. Ama içeride biriken bir maaşımız vardı. Geçtiğimiz ayın 15’inde ödenmesi gereken maaşımız dün ödendi. Bir dahaki ayın 15’inde maaşımız yine taahhuk edecek. O konu hakkında bir gelişme yok henüz. Şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. Belediye yöneticileri hala belediyeye bağlı olmadığımızı söyleyip sorumluluğu karşı tarafa atıyorlar. Bunun da yaşanan son olaylar üzerine olduğunu düşünüyoru. Hak-İş’in genel Başkan Yardımcısı’nın da tam bu anlarda Menemen Belediyesi’ni ziyaret etmesi de ne kadar ahlakidir, tartışılır” dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GELİYOR

Akay, hafta başında taleplerinin karşılanmaması durumda belediyenin 630 çalışanını da direnişlerine dahil ederek büyük bir eylemsellik baştacaklarını söylemişti. Meta-Su Şirket Müdürü Hakan Taşkıntuna’nın hayatını kaybetmesi nedeniyle eylemsellik aşamasının geciktiğini belirtti ve “Meta-Su şirket müdürümüz bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Çarşamba günü kendisini defnettik. Bu nedenle Çarşamba günü yapmayı planladığımız eylemsel boyuta geçemedik. 15 Şubat Pazartesi günü Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp bir basın açıklaması yapacağız. Genel Başkan Yardımcımız Bayram Özkan Pazar günü akşam saatlerinde İzmir’e gelecek. Pazartesi günü başlatacağımı eylemsel boyutun içinde yer alacak. Ondan sonraki gidişatta nasıl bir yol izlememiz gerektiğine hep beraber oturup istişare ederek karar vereceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası