Ege Postası
Geri

Meteoroloji, 4 bölgede toz taşınımına karşı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz bölgelerinde Perşembe ve Cuma günleri Afrika kaynaklı toz taşınımının beklenildiğini açıkladı. Toz taşınımına karşı görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme çamurlu yağış olabileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı.
Meteoroloji, 4 bölgede toz taşınımına karşı uyarı
Haberler / Güncel
30 Mart 2022 Çarşamba 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yarın (31 Mart) ve Cuma (1 Nisan) günleri Marmara, Ege, İç Anadolu’nun Batısı ve Batı Karadeniz’de kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının beklendiği Türkiye’nin batı kesimlerinde yüksek kesimlerde toz taşınımı görülecek.

Meteoroloji’nin açıklaması şöyle:

“Yapılan son değerlendirmelere göre 31 Mart 2022 Perşembe ve Cuma günleri Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir. Halen Kuzey Afrika üzerinde bulunan alçak basınç merkezinin Avrupa üzerine hareketi ile ülkemizin batı kesimlerinde özellikle yüksek seviyelerde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

31 Mart 2022 Perşembe günü Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde hafif kuvvette, Suriye sınırına yakın kesimlerde orta kuvvette yüzey toz taşınımı beklenmektedir.

Toz taşınımı sebebiyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı uyarı ve hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası