Ege Postası
Geri

Meteoroloji'den İzmir için kritik uyarı: Sağanak yağmur geliyor!

Meteorolojiden yapılan son açıklamalara göre İzmir yeni haftaya kadar sağanak yağışlı havanın etkisi altında kalacak. Öte yandan Ege Denizi için fırtına uyarısı geçilirken vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Meteoroloji'den İzmir için kritik uyarı
Meteoroloji'den İzmir için kritik uyarı: Sağanak yağmur geliyor!
Haberler / İzmir
25 Kasım 2015 Çarşamba 16:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI/HABERSERVİSİ-  İZMİR Meteoroloji Bölge Müdürlüğü pazar gününe kadar etkili olacak şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle Egelileri uyardı. 

Kasım ayı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken kent yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

Akdeniz’den gelen ılık ve yağışlı hava Perşembe gününden itibaren kenti saracak. Nem oranının yüzde 93’e kadar çıkacağı periyotta 4 gün üst üste sağanak yağış var.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece (Çarşamba) saatlerinden sonra beklenen yağışların, Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batısı, İzmir, Manisa ile Aydın'da çok kuvvetli ve şiddetli (51-100mm) olacağı tahmin ediliyor.

Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği Cuma ve Cumartesi günleri kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Yetkililer, sağanak yağışların bazı yerlerde zaman zaman metrekareye 100 kilogramı da geçeceğine dikkat çekti

Kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


 
Ege Denizi’nde Fırtına!
Ege denizinde, Çarşamba (25.11.2015) öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğu yönlerden, Perşembe (26.11.2015) günü sabah güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor.

Fırtına Perşembe (26.11.2015) günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası