Ege Postası
Geri

Meteoroloji'den 'sağanak' açıklaması: Soyer'den İzmirlilere uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) verilerine göre, hafta sonu etkili olan sağanak yağıştan sonra İzmir'de bugün parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sağanak yağışın salı gününden itibaren tekrar etkili olması bekleniyor. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyadan yaptığı açıklamayla İzmirlilere uyarıda bulundu.
Meteoroloji'den 'sağanak' açıklaması: Soyer'den İzmirlilere uyarı
Haberler / İzmir
27 Kasım 2023 Pazartesi 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 5 günlük hava durumu raporuna göre; Pazartesi (bugün) İzmir’de sağanak yağış yerini parçalı bulutlu havaya bırakacak. Hava sıcaklıkları 5 dereceye kadar düşerken, en yüksek 13 dereceyi görecek. Salı gününden itibaren ise tekrar sağanak yağışın etkili olması ve tüm hafta boyu sürmesi bekleniyor.

Öte yandan, hava sıcaklıkları da yükselecek. Pazartesi günü 13 derece olan en yüksek sıcaklık cuma gününe kadar 20 dereceye kadar yükselecek. En düşük sıcaklık ise 5 dereceden 14 dereceye kadar çıkacak. (ANKA)

5 günlük hava durumu raporuna göre; İzmir'de 28 Kasım’dan itibaren tekrar sağanak yağışın etkili olması ve tüm hafta boyu sürmesi bekleniyor.

TUNÇ SOYER'DEN UYARI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyadan yaptığı açıklamayla İzmirlilere uyarıda bulundu.

Soyer,  "Kıymetli hemşehrilerim, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre Salı gününden itibaren görülecek şiddetli sağanak yağış, Perşembe gününe kadar kentimizi etkisi altına alacak. Kent genelimizde kesintisiz şekilde önlemlerimizi artırıyoruz. Kuvvetli rüzgar, hortum, dolu yağışı kaynaklı muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmanızı önemle hatırlatıyorum. Hiçbir cana ve mala zarar gelmeden bu günleri atlatmak için tüm gücümüzle teyakkuzdayız.Dilerim, en hafif şekilde atlatalım." dedi.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklama da şöyle:

“Yarın öğle saatlerinden sonra etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların, il genelimizde çok kuvvetli (50-75 kg/m2), yerel olarak şiddetli (75-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmanızı hatırlatırız."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası