Ege Postası
Geri

Meteoroloji'den üst üste kritik uyarı

Ege bölgelerindeki bazı illerde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yetkililer, vatandaşların meydana gelebilecek ani sel, su baskınları ve yıldırım düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Öte yandan Ege Denizi'nin güneyinde fırtına beklendiği bildirildi. Meteoroloji'den üst üste kritik uyarı
Meteoroloji'den üst üste kritik uyarı
Haberler / İzmir
10 Aralık 2018 Pazartesi 06:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ege Bölgesi'nde görülecek yağışın Kıyı Ege'den başlayarak zamanla bölge genelinde etkisini arttırması ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde İzmir, Aydın, Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/ metrekare), Muğla'da çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Yetkililer, vatandaşların meydana gelebilecek ani sel, su baskınları ve yıldırım düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Ege Denizi'nin güneyinde fırtına uyarısı

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, rüzgar, Ege Denizi'nin güneyinde bugün öğle ve akşam saatleri arasında güneybatıdan (lodos) 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtına akşam 19.00 sıralarında sona erecek.

Bölge genelinde halen güney ve güneybatı yönlerinden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esen rüzgarın gece saatlerine kadar zaman zaman fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esecek.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası