Ege Postası
Geri

Metin Uca, 'hakuna matata' ile Bodrumlular'ı kahkaya boğdu

GAZETECİ ve televizyon programcısı Metin Uca, 2 ay önce sahnelemeye başladığı 'Hakuna Matata- Takma Kafana' adlı tek kişilik gösterisini Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sahneledi. Uca yaptığı esprilerle, izleyicileri kahkaya boğdu.
Metin Uca, 'hakuna matata' ile Bodrumlular'ı kahkaya boğdu
Haberler / Ege
23 Kasım 2012 Cuma 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MUĞLA-  Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'ndeki gösteriyi büyük bir sanatesver grubu izledi. Uca, kendine özgü mizahi eleştiri üslubuyla, ülkenin çeşitli yörelerinde ve kentlerinde yaşanan komik, traji komik ve şaşkınlık yaratan olayları gazete ve televizyonlara yansıyan haberleri ile birlikte yorumladı. Uca'nın yaptığı espriler sık sık alkışlar ve kahkahalarla kesildi.

 

Sahneye anne ve babasının yüzüklerini kolye yaparak çıkan Uca, oyun öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uca, "7-8 yıl önce anne ve babamı kaybettim. Benim bugüne gelmemde büyük katkıları olan bu iki değerli insanın yüzüklerini kolye yaparak göğsümün üzerinde taşımaktan büyük mutluluk duyuyorum. Benim uğur kolyem oldu" dedi.

 

Uca, Türk medyasında yapılan haberleri sinevizyon gösterisi ile perdeye yansıttı. Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetelere yansıyan konuşmalarına yer verdi ve halkın birçok olaya tepkisiz kaldığını ve duyarsız hale geldiğini savundu. Uca, oyunun adı olan 'Hakuna Matata'nın Kenya'da bir kabile olan Swahili dilinde 'Takma Kafana' anlamına geldiğini belirterek, "Zaman zaman ülkemizde sanatçılara yönelik tepkiler oluşur. Hele hükümetleri eleştiriyorsanız bundan payınızı almamak mümkün değil. Ancak ben kediyi severken onun sizi hoşça tırmalaması gibi eleştirilerimi yöneltiyorum. Bu eleştirilerde gerçek payı çok büyük ama hakaret, saygısızlık kesinlikle yok. Bu nedenle oyunu çekinmeden ülkemizin her yerinde sergileyebiliyorum" dedi.

 

Oyun sonunda Uca, izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı ve hayranları ile fotoğraf çektirdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası