Ege Postası
Geri

Metro işareti tartışmalarına Soyer de dahil oldu! Çok konuşulacak paylaşım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında 'Metro işareti' tartışmaları sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok konuşulacak bir paylaşıma imza attı.
Metro işareti tartışmalarına Soyer de dahil oldu! Çok konuşulacak paylaşım
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Eylül 2021 Çarşamba 19:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, İstanbul'da metrolarda "U" simgesinin kullanılacağına ilişkin açıklamasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) tepki gelmişti. Bakan Karaismailoğlu, 'U' logosunun anlamını da açıklayarak, "Ulaştırmanın 'U'su. İsteyen 'underground' anlasın, isteyen 'UBA' anlasın. Biz Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptığımız metroların ismini 'U' yapıyoruz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu açıklamasında ayrıca "Bu metroları kimin yaptığının bilinmesi ve emek hırsızlığı yapılmaması lazım'' sözlerini de kullandı.

İstanbul'daki bakanlık ve belediye arasında 'M', 'U' tartışmaları sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den çok konuşulacak bir açıklama geldi. 

Soyer, sosyal medya hesabından yapımı devam eden raylı sistem yatırımları ve maliyetlerini yazarken, M işaretini kullandı.

Soyer açıklamasında açıkça belirtmese de üstü kapalı olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın İzmir'de tek bir metro yatırımı olmadığını kastetti.

Soyer şunları yazdı;

Fahrettin Altay - Narlıdere - 2,5 Milyar TL

Çiğli Tramvayı - 1,2 Milyar TL

Buca Metrosu - 11 Milyar TL

İmza: #M

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası