Ege Postası
Geri

Metropoldeki belediye başkanlarından 2009-2014’e özel bakış!

Metropoldeki belediye başkanları 2009-2014 görev dönemlerindeki kendileri için en özel projeyi Ege Postası’yla paylaştı.
Metropoldeki belediye başkanlarından 2009-2014’e özel bakış!
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Ocak 2014 Pazartesi 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Belediye başkanları 2009-2014 yıllarını kapsayan 5 yıllık görev sürelerini 30 Mart’ta tamamlayacak. Partisi tarafından yeniden aday gösterilecek olan başkanlar seçim sonucuna göre koltukta oturmaya ya devam edecek ya da koltuğa veda edecek.
CHP İzmir’in metropol belediye başkanları ilçelerinde geride kalan 5 yıllık dönemde hayata geçirdikleri kendileri için en özel projeyi Ege Postası’yla paylaştı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır: Beş yıl içinde 40’ın üzerinde büyük fiziki projeyi bitirdik. Bornova Belediyesi‘nin fiziki yapılarının yüzde 65’i son son 5 yılda tamamlandı. Her biri önemli ihtiyaçları karşılayan bu projeler arasında Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi bize göre en önde gelen projedir. Bu projemiz önce Tarihi Kentler Birliği’nden ödül aldı. Daha sonra Singapur’da yapılan Dünya Mimarlık Festivali’nde dünyanın en iyi 10 projesi arasına seçildi. Bu proje sayesinde İzmir’de yerleşik yaşamın en az 8500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan buluntuların çıkarıldığı Yeşilova Höyüğü, uluslararası turizm merkezine dönüşecek.



Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan: İnsanlar yeşile hasret, biz sınırlarımızdaki yeşil alan miktarını artırmak için var gücümüzle çalıştık. Mevcut park sayısını 181’den 187’ye çıkarırken 101 parkı da tepeden tırnağa yeniledik. 288 bin metrekare olan yeşil alan miktarını 450 bin metrekareye yükselttik. Çınarlı Rekreasyon Alanı, doğaya dost proje ve benim için çok önemli. Tamamlanmasına az bir süre kaldı. Sosyal yaşam alanları ile İzmirliler için önemli bir yeşil alan olan proje, doğa dostu olma özelliği de taşıyor. Ağaçların konumlarına göre düzenlenen projede, mevcut ağaçlar korunarak göletler, yürüyüş yolları, sosyal alanlar inşa edildi. 14 bin 500 metrekare alanda yapılan düzenlemelerle restoran, kafeterya, 380 kişilik amfi tiyatro, çocuklar için oyun alanları, ahşap seyir kulesi, yürüyüş yolları, göletler, ahşap ve cam köprüler yer alıyor. Atıl alandan bir cennet yarattık, İzmirlilerin yeni buluşma mekanı olacak. Ağaçları kesmeden ve yenilerini ekleyerek doğa dostu bir projeyi inşa ediyoruz.



Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı: Buca'nın ilk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu benim için özel yeri olan bir proje…Yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olan ve 9 katlı hizmet binasını da içinde barındıran yüzme havuzunda her gün yüzlerce çocuk yüzme öğrenmenin keyfini yaşıyor. Miniklerimiz eğitmenler tarafından eğitim alarak ücretsiz yüzme kursu alabiliyorlar. Yarı olimpik yüzme havuzu, havuz bölümünde yer alan 300 kişilik seyir trübünü, sporcu ve halkın kullanımına hizmet verecek fitnees salonu, sporcu eğitimleri için kullanılacak spor odası ve 1 adet sauna-hamamın da yer almakta. Sadece bir havuzdan ibaret değil gerektiğinde tiyatro oyunları ve gösteriler için de kullanılabilecek, projeksiyon odası – sahne ve sahne arkası ile birlikte 400 m’² lik konferans ve gösteri salonu var. Kültür Müdürlüğü kullanımı için planlanmış 6 adet 30 metrekarelik eğitim odası, 2 adet 70 metrekarelik çalışma atölyesi, sergi mekanı ve eğitmenlere ait odalar ile müdürlük ofisi, 2 adet çok amaçlı aktivite alanı, 50 araçlık otopark, belediye birimleri için çalışma ofisleri bulunmakta.



Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya: Ev hanımlarına el beceri kursları öğretmek ve sosyal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla kurduğumuz Semtevleri projemiz sadece İzmir’de değil Türkiye’nin birçok bölgesinde örnek model olarak uygulanmasının dışında amacıyla da benim için yeri çok ayrı olan bir proje…Balçovalı kadınlar ücretsiz kurslara katılarak belediyenin verdiği malzemeler ile ürünler üretiyor. Sonra da yine belediyenin aracılığıyla yurtiçi ve yurt dışı fuarlarda bu ürünleri satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Yine verilen seminerlerle toplumsal yaşamda daha güçlü olmanın ayrıntılarını öğrenebiliyor. Artık kimse komşusunun bile ne halde olduğunu bilmiyor. Evde yemeği var m? Çocuğunun defterini, ayakkabısını alabiliyor m? Kısacası ekonomik gerileme ile insani ilişkilerdeki gerileme aynı oranda artıyor. İşte biz Balçova’da Semtevlerimiz ile bu sorunu çözerek vatandaşımızın gerçek anlamda yanında oluyoruz. Semtevlerimiz; her sokağa, her apartmana giriyor. Vatandaşlarımız ile görüşüyor. İyiyi, kötüyü, darda olanı, sevinci olanı biliyoruz. Hizmetleri bu çerçevede daha eşit dağıtabiliyoruz. En önemlisi kadınlar kendi paralarını kazanarak ‘hayatta ben de varım’ diyebiliyor.



Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm: “Uzundere Rekreasyon Alanı çalışma döneminin en büyük en presyijli ve en özel projesi…Üst yapısı ile Türkiye’ye örnek, Ege’nin çekim merkezi olmaya aday bir proje…Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da örnek göstermişti projeyi…Proje Karabağlar’ın projesi olmaktan öte, İzmir’in, Ege’nin projesi. Yapımı hızla süren, tematik park alanında yer alacak Nasrettin Hoca figürlü heykel bina ve sanatsal yapı projeye ayrı fark katıyor. 1200 metrekare alana inşa edilen, göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, 37,5 metre yüksekliğinde olacak, müze ve kültür merkezi olarak hizmet verecek. Nasrettin Hoca’nın kavuğu ise seyir terası olarak değerlendirilecek. Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, dünyanın en büyük heykel yapısı ile Gunniess Rekorlar Kitabı’na girmeye aday…Alan içinde amfi tiyatro, düğün salonu, kır düğün salonunun yapımı tamamladı. Madımak Şehitleri Anıtı’nın açılışını yaptık. Su depoları, istinat duvarlarının yapımı bitti, ağaçlandırma çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Süs havuzları, göletler de tamamlanmak üzere. Tematik parkın ise yapımı hızla sürüyor. Uzundere, yeşil dokusuyla da Karabağlar’ın kaderini değiştirecek. Sadece İzmir’in değil, Ege’nin en önemli dinlence ve eğlence mekanı haline gelecek. İnsanlar köpek balığı figürlü havuzlarda sörf yapacak. Çocuklar, gençler havuzlarda yüzecek, sörf yapacak, tematik parkta eğlenecekler, aileler restoranlarda yemeklerini yiyebilecek, mantar kamelyalarda piknik yapacak.”



Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak: Çiğli Belediyesi’nin en prestijli en özel projelerinin başında, 75. Yıl Türk Dünyası Parkı geliyor. Çiğli’nin büyük bir sosyal donatı alanına ihtiyacı vardı. 75. Yıl Türk Dünyası Parkı büyüklüğü ve sosyal donatı alanları İzmir’in en gözde rekreasyon alanlarından biri olacak. Egekent girişinde 30 bin metrekarelik eğimli alanda 1994 yılında sadece ağaç dikimi yapılarak halkın hizmetine sunulan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı’nı yeniden revize ettik. Mevcut alan, çok amaçlı alanlar ile kafeteryanın bulunduğu modern bir yapıya kavuşturuldu. Park ve rekreasyon alanının 15 bin metrekarelik kısmı yeşil alan olarak bırakıldı. Alanda ayrıca çeşitli etkinliklerin yapılabileceği kulis ve soyunma odalarının da bulunduğu bin 500 kişilik adet amfi tiyatro ve 855 metrekarelik Türk Dünyası Meydanı, 6 kademeli kaskatlı havuz, kent arşivi müzesinin de bulunacağı iki katlı kafeterya, engelli çocuklar için ayrı olmak üzere farklı yerlerde çocuk oyun alanları yer alacak. Park ve rekreasyon alanında engelli, yaşlı ve bebek arabaları için farklı yükseklikte iki adet asansör bulunacak. Asansör etrafına ayrıca manzara seyretmek amacıyla da 2 seyir kulesi yapılacak. Spor yapmak isteyenler için 2 adet tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları da projede yer buldu. Piknik yapmayı tercih edenler için 2 bin 500 metrekarelik alanda, 270 kişinin aynı anda yararlanabileceği büfe, barbekü, lavaboların bulunduğu piknik alanı planlandı. Projede ayrıca 5’i engelli olmak üzere 100 aracın park edebileceği otopark da barındırıyor.”


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası