Ege Postası
Geri

Metruk binalar ortadan kaldırılmalı

Sivas Emniyet Müdürlüğü ile Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Teknik Yardım ve Bilgi Değişim Ofisi'nin birlikte organize ettiği ‘Çevresel Tasarım Yoluyla Suçun Önlenmesi Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Toplantıda suçun...
Metruk binalar ortadan kaldırılmalı
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 17:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sivas Emniyet Müdürlüğü ile Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Teknik Yardım ve Bilgi Değişim Ofisi'nin birlikte organize ettiği ‘Çevresel Tasarım Yoluyla Suçun Önlenmesi Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Toplantıda suçun önlenmesi için terk edilmiş metruk binaların ortadan kaldırılmasının önemine dikkat çekildi.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Sivas’ta metruk binaların bulunduğuna işaret ederek, “Belediye ile ortak işbirliği içinde bu binaları kaldırdık. Bu tür mekanların tamamen ortadan kaldırılması suçun önlenmesi konusunda çok etkili olacaktır. Burada çevre faktörlerini de göz önünde bulundurmak lazım. Suçun önlenmesiyle ilgili alınacak önlemleri böyle bir çalıştayda ele alınmasını arzu ettik.” ifadesini kullandı.

    Vali Vekili Mustafa Aydın da konuşmasında, nüfus artışı, göç, kentleşme, kontrolsüz büyüme vb. değişim ve gelişmelerin beraberinde olumsuz ortamların oluşmasına yol açabildiğine işaret ederek, kontrolsüz büyümenin vatandaşları rahatsız eden, zarar veren bir takım fiil ve hareketlerin oluşmasına neden olabilecek alanların, yerlerin ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi.

    Aydın, şöyle devam etti: “Sivas’ta 1-3 Ekim tarihleri arasında yürütülecek bu çalıştay da suçun önlenmesinde, terk edilen yerler, metruk binalar, park, bahçe, ağaçlık alanlar, güvenlik zafiyeti görülen yerler ve genel olarak sosyal ve kültürel çevre ile fiziki alanların suçla ilişkisi bu çevrede yaşayan vatandaşların olabilecek olumlu etkilerinin yeri, payı ve alınacak tedbirler ele alınacaktır.”

    Çalıştay, daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Aygün Erdoğan, "'Suça Ekolojik Yaklaşım ve Güvenliğin Çevresel Tasarımla Sağlanması' ve Almanya Hessen Polis Şefi Christel Shelton’ın 'Çevresel Tasarım Yoluyla Suçun Önlenmesi' konulu sunumuyla devam etti.

    Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çağlar, Baro Başkanı Muharrem Eliş, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Celal Bodur ile yabancı uzmanlar ve emniyet personeli katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası