Ege Postası
Geri

Milletvekili Tayyar: Taksim olayları bir provaydı, tezgaha gelinmedi

Siyasi ve hukuki işlerden sorumlu AK Parti Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Taksim'deki olayların darbe zemini oluşturmaya yönelik bir prova olduğunu söyledi. İzmir’de düzenlenen 10. Bölge Toplantısı'na katılan...
Milletvekili Tayyar: Taksim olayları bir provaydı, tezgaha gelinmedi
Haberler / Politika
1 Haziran 2013 Cumartesi 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Siyasi ve hukuki işlerden sorumlu AK Parti Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Taksim'deki olayların darbe zemini oluşturmaya yönelik bir prova olduğunu söyledi. İzmir’de düzenlenen 10. Bölge Toplantısı'na katılan Tayyar, “Çok fazla dedikoduyu Twitter'dan paylaşarak bir kampanya başlattılar. Bu kampanyayla İstanbul'dan Türkiye'nin her tarafına yayılıp kaotik ortam oluşturmaya çalıştılar. Buradan da, 'Acaba Türk Silahlı Kuvvetleri'ne durumdan vazife çıkarma imkanı doğabilir mi'' diye baktılar. Türkiye bunlara alışık. Darbe zemini oluşturmaya yönelik eylemdi, bir provaydı ama şükürler olsun ki sağduyulu Türk milleti bu oyuna, tezgaha gelmedi.” dedi.

AK Parti’nin seçimle gitmeyeceğini farkedenlerin farklı arayışlar içine girdiğini belirten Milletvekili Tayyar, “Ama siz sandıkta, milletin iradesiyle iktidar olmayı başaramıyorsanız, sokaklarda iktidar peşinde koşarsanız, geçmişte hüsrana uğradınız, bugün de uğrarsınız. Toplantıya gelirken baktım, Ankara Kızılay Meydanı kalabalıktı. Sabaha kadar barlarda içip ellerinde boş bira şişelerini taşıyanlar eylem yapıyordu; aynı şekilde İstanbul'da da. Ayık kafayla seçim sandığını bulamayanlar, sarhoş kafayla sokaklarda darbe üretmeye çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Kürt meselesinin çözümlenme aşamasına girdiğini, bu durumun da birilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Şamil Tayyar, “Kürt meselesini, başörtüsü meselesini çözmeden, bu ayak bağlarından kurtulmadan Türkiye asla büyük devlet olamaz, 2023 hedeflerine ulaşamaz.“ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası