Ege Postası
Geri

Milli Takım hayalleri zora soktu

Ukrayna'ya deplasmanda yenilen Türkiye, Dünya Kupası hayallerini zora soktu. Mircea Lucescu'nun ilk kez Milli Takım'ın başında çıktığı karşılaşmada oldukça etkisiz bir görüntü sergileyen Türkiye, iki tartışmalı iki gol sonrası gruptaki ikinci yenilgisini aldı.
Milli Takım hayalleri zora soktu
Haberler / Spor
3 Eylül 2017 Pazar 00:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna ile kritik bir maça çıkan Türkiye, rakibine 2-0 yenilerek gruptan çıkma hayallerini mucizelere bıraktı. Gruptaki son üç maç öncesi Fatih Terim’in görevine son veren Mircea Lucescu’yu takımın başına getiren Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu hamlesi galibiyete yetmedi. İki tartışmalı gol sonrası gruptaki ikinci mağlubiyetini alan Türkiye, Dünya Kupası’na katılma hayallerini mucizelere bıraktı.

Karşılaşmaya sürpriz bir 11 ile çıkan Mircea Lucescu, savunmanın göbeğinde Bundesliga’da oynayan Ömer Toprak ve Çağlar Söyüncü’yü yedek bırakıp, Mehmet Topal ve Serdar Aziz ikilisine şans verdi. Orta sahada Oğuzhan Özyakup ve Arda Turan’ı düşünmeyen Lucescu, Emre Belözoğlu, Ozan Tufan ve Hakan Çalhanoğlu üçlüsünü tercih etti. Caner Erkin yerine de İsmail Köybaşı’nı oynatan tecrübeli çalıştırıcının bu kararları, oldukça tartışıldı.

Türkiye'nin Ukrayna ile deplasmanda oynadığı Dünya Kupası Eleme maçında rakip takımın attığı ilk iki gol tartışmalara neden oldu. 

Ukrayna’nın etkili kanat hücumları karşısında yetersiz kalan iki bekimize, savunmaya yardım etmeyen orta alan da eklenince, hem pozisyon bulan hem de savunmadan dönen topları toplayan ve Lucescu’nun kararlarının tartışılmasını haklı kılan bir Ukrayna ortaya çıktı. Hücumda etkili olamayan aynı zamanda da savunma yapamayan Türkiye, rakibinin ataklarına sadece seyirci kaldı. Sağlı sollu hücumlarla savunmamızı zorlayan Shevchenko’nun öğrencileri, iki tartışmalı golle aradığı skoru da buldu. Biri ofsayt biri de dışarıdan çevrilen iki golle yenik duruma düşen Türkiye, kendisinden beklenen reaksiyonu da gösteremeyince ikinci yarı Ukrayna’nın tek kale futboluna sahne oldu. Peş peşe bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen Ukrayna, kalecisinin yere dahi yatmadığı mücadeleyi 2-0 kazanmayı başardı.

Türkiye’nin kader maçında sergilediği silik görüntü futbolseverleri büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Ukrayna - Türkiye maçında Ozan Tufan`a sosyal medyada tepki yağmuru

Türkiye'nin deplasmanda Ukrayna'yla karşı karşıya geldiği maçta Ozan Tufan, performansıyla Twitter'da eleştirilerin odağı oldu. İlgili Haberi Oku

Maçın son bölümlerinde Arda Turan ve Oğuzhan Özyakup’u oyuna alarak skoru çevirme çabaları da yeterli olmayınca Ukrayna, oldukça rahat geçirdiği maçta üç puanı hanesine yazdıran ekip oldu. Bu mağlubiyetle Dünya Kupası’na gitme şansını artık rakiplerinin puan kaybına bırakan Türkiye, 7 maç sonrası 11 puanda kalırken, Ukrayna puanını 14’e yükseltti.

Türkiye, 5 Eylül Salı günü Hırvatistan ile sahasında karşılaşacak. Ukrayna ise aynı tarihte İzlanda ile deplasmanda oynayacak.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

3′ Sağ kanattan Konoplyanka’nın ortasında penaltı noktası üzerinde yükselen Viktor Kovalenko’nun kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

GOL! 18′ Konoplyanka’nın sağ kanattan geriye çevirdiği topu Kovalenko ceza yayı gerisinde kontrol ettikten sonra defasın arkasındaki Yarmolenko’ya gönderdi. Yarmolenko rahat pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0

32′ Ceza yayı gerisinden Emre’nin sert vuruşunda kaleci topu iki hamlede kontrol etti.

34′ Sol kanattan son çizgiye inen Kravets’nin vuruşunda top kaleci Volkan’dan döndü. Dönen top sonrası ceza sahası içinde oluşan karambolde savunma topu uzaklaştırdı.

41′ Hızlı gelişen atakta kaleci ile karşı karşıya kalan Konoplyanka’nın sol kanattan ortasında kaleci Volkan, top paralelindeki Kravets’e gelmeden araya girerek tehlikeyi önledi.

GOL! 42′ Sol kanattan son çizgiye inen Konoplyanka’nin pasında ceza sahası içinde topu kontrol eden Yarmolenko meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

51. Topla birlikte ilerleyen Konoplyanka’nın ceza yayı hemen gerisinden vuruşunda meşin yuvarlak dışarı gitti.

69′ Sağ kanattan Şener Özbayraklı’nın ortasında arka direkte yükselen Cenk Tosun’un kafa ile indirdiği topu ceza sahasında karşılayan Cengiz Ünder istediği gibi vuramadı. Savunma topu uzaklaştırdı.

78′ Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde Artem Biesiedin’nin kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

84′ Konoplyanka’nın ceza yayı gerisinden düzgün vuruşunda top kaleci Volkan’dan döndü.

90+2′ Emre Belözoğlu’nun ortasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Arda’nın vuruşunda meşin yuvarlak dışarı gitti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası