Ege Postası
Geri

Minik hastalara duvar resimleriyle moral desteği

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin Çocuk Kliniği'nde tedavi gören minikler, rengarenk resimlenen duvarlarla kendilerini denizaltında hissederken, hastane korkusunu yenerek moral buluyor.
Minik hastalara duvar resimleriyle moral desteği
Haberler / Genel
1 Mayıs 2016 Pazar 11:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Hastane Yönetimi ve Çocuk Servisi çalışanlarının desteği ile gerçekleştirilen projede Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri hastanede yatan minik kardeşlerine "Denizaltı" temalı duvar resimleri hediye etti. Çocuk Kliniği'nde tedavi gören çocuklar böylece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da unutulmadı. Yattıkları Çocuk Kliniği'nin duvarlarında rengârenk denizaltı dünyasını gören çocuklar, hastanede olsalar dahi bayramı yaşama fırsatı buldu. Çocukları bu özel günde mutlu etmek ve morallerini yükseltmek amacıyla yapılan duvar resimlerinin yanı sıra palyaçolar tarafından çocukların yüzleri sevimli şekillerle boyandı ve neşeli oyunlar ile eğlenceli bir gün geçirmeleri sağlandı.

Işılay Saygın Güzel Sanatlar Resim Bölümü Öğretmeni Taşkın Gümüşoğlu "Ben de bir babayım ve çocuğum dediğim birçok öğrencim var. Onların gülmesi ve mutlu olması için elimizden ne geliyorsa canı gönülden yapmaya her daim hazırız. Çocuk Kliniği'nde yatan çocuklara acil şifalar diliyorum. İnşallah yüzleri bu resimlere bakarken gülümser. Bugün koridorlarını boyadığımız hastanenin, akşamında acilinde olmayacağımızın bir garantisi yoktur. Herkesi bu gibi gönüllülük içeren projelere destek vermeye davet ediyorum" dedi.



Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Gökhan Tosun bu proje ile Çocuk Kliniği'nin çocukların dünyası gibi renkli ve yaratıcı olmasını amaçladıklarını dile getirdi. Tosun, "Küçük ama güzel dokunuşların çocukların hayatında büyük ve unutulmayacak etkiler bıraktığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Tüm çocuklarımız adına projemizin hayata geçirilmesinde bize gönüllü olarak desteklerini esirgemeyen Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi yönetimine, öğretmenlerine, öğrencilerine aynı zamanda Sağlık Bakım hizmetleri Müdürlüğümüze, Çocuk Kliniği'ne ve emeği geçen tüm personelimize çok teşekkür ediyorum. Ellerine, yüreklerine, emeklerine sağlık" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında, çalışmalara emek veren Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Erdal Topuz'a, Okul Psikolojik Danışmanı Işıl Ufuk Zulal'a, Resim Öğretmeni Taşkın Gümüşoğlu'na ve öğrencilere Çocuk Servisi Sorumlu Hemşiresi Pervin Acar tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası